O nouă umilință pentru Poli Iași

Poli Iași continuă să plătească tribut subțirimii lotului. Cu o echipă decimată de probleme medicale, dar și de coronavirus, Poli a cedat fără drept de apel în Copou în fața lui Sepsi, într-un meci în care oaspeții au rezolvat problema victoriei încă din prima parte.

Fără șase titulari în teren și cu alți trei jucători în tribune din cauzele amintite mai sus, trupa lui Daniel Pancu nu a avut nicio șansă în fața lui Sepsi. Rămas descoperit în defensivă prin absența renumitului cuplu de stoperi Mihalache – Frăsinescu, Pancu a fost nevoit să improvizeze cu un închizător de buzunar în centrul defensivei – De Iriondo, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă.

Pe lângă absențele notabile din tabăra gazdelor, elevii lui Leo Grozavu au profitat din plin și de apatia adversarilor și au zburdat realmente în prima repriză, în care au punctat de trei ori într-un interval de 16 minute.

Bajrovic a deschis balul în minutul 24, reluând lejer în poartă după un șut al lui Fulop respins în față de portarul Brânză, iar după zece minute oaspeții și-au dublat avantajul prin Vașvari, dintr-un penalty făcut de Platini, cu o intervenție neglijentă asupra lui Ștefănescu.

Sepsi a stabilit scorul pauzei în minutul 39, prin Bouhenna, acesta marcând cu capul, de la zece metri, de lângă De Iriondo, după un corner bătut perfect de Fulop.

Ieșenii au ieșit ceva mai montați de la cabine, au redus din diferență prin Popadiuc, în minutul 53, din pasa perfectă a lui Andrei Cristea, dar nu au mai reșit mare lucru pe parcursul reprizei, decât să echilibreze cât de cât disputa.

Pe final, ieșenii și-au răsucit singuri cuțitul în rană, prin nefericitul De Iriondo, argentinianul marcând în propria poartă în minutul 90.

1-4 scor final, rezultat care o urcă pe Sepsi pe locul 3 în clasamentul provizoriu, cu 12 puncte, iar trupa lui Leo Grozavu privește cu optimism spre duelul cu Dinamo, din etapa viitoare.

De cealaltă parte, Poli suferă al treilea eșec din șapte meciuri cu patru goluri primite, are cea mai slabă defensivă din Liga I, cu 17 goluri primite, dar în clasament nu stă rău, fiind undeva la mijlocul ierarhiei. Problemele din defensivă ar trebui însă să le dea de gândit conducătorilor din Copou, care n-au reușit să transfere (cel puțin) un stoper, deși Daniel Pancu îl cere cu insistență de când a venit la Iași!