Șapte medalii pentru pugiliștii ieșeni la Naționalele de juniori

Pugiliștii de la cluburile ieșene Nicolina, ACS Valea Lupului și CSM s-au întors cu tolba plină de la Campionatul Național de juniori de la Tg. Jiu. Sportivii ieșeni au obținut 7 medalii, dintre care 2 de aur, 2 de argint și 3 de bronz, ducând Iașiul pe primul loc în ierarhia județelor. O performanță care vorbește despre valoarea școlii ieșene de box și despre modul cum se lucrează la grupările ieșene mai sus menționate.

Medaliile de aur ale delegației ieșene au fost obținute de Ionuț Chiriac (categoria 52 kg) și Alexandru Boboc (60 kg), ambii sportivi fiind pregătiți la CS Nicolina de experimentatul antrenor Nicolae Chipirog. Ionuț Chiriac l-a învins în finala categoriei pe Șchiopu Vlad Constantin (Hunedoara), răzbunând astfel eșecul din semifinale al unui alt ieșean, Florin Ristache. Acesta din urmă este pregătit la CSM Iași de fostul mare campion Radu Zarif și s-a clasat în final pe locul 3.

Al doilea campion de la Nicolina, Alexandru Boboc l-a învins în finala categoriei 60 kg pe Daniel Drumea, pugilist pregătit la ACS Valea Lupului de antrenorul Ion Băetu.

Cei doi campioni vor reprezenta România la  Campionatele Europene de juniori din Bulgaria.

ACS Valea Lupului, club condus de Cătălin Cruceanu, a urcat pe podium la Tg. Jiu cu toți cei patru pugiliști deplasați la Naționalele de juniori. Antrenorul Ion Băetu a avut patru sportivi în semifinale, doi dintre ei reușind să acceadă în finalele categoriilor, pierzând din păcate. Andrei Botezatu a cedat în finală la 48 kg în fața lui Marian Saly Palapiuc (Bacău), iar Daniel Drumea a fost învins la 60 kg de un alt ieșean, Alexandru Boboc, de la Nicolina.

Medaliile de bronz ale clubului ACS Valea Lupului au fost obținute de Robert Albu (46 kg) și Mihai Mindirigiu (66 kg). La 46 kg aurul a fost câștigat de Pavel Ionuț Marian (Călărași), care l-a învins în finală pe Alexandru Potîrniche, de la Onești, al doilea bronz fiind obținut de Antonio szakacs (Cluj). La 66 kg, campionul Florin Gheorghe (Dinamo) l-a învins în finală pe ovidiu Ganciu (Artom), al doilea bronz intrând în posesia lui Rafael Rafaila (SCMCR).

Și CSM Iași a punctat la zestrea de medalii a Iașiului, prin Florin Ristache. Elevul lui Radu Zarif s-a clasat pe locul 3 la categoria 52 kg, după ce a fost învins în semifinale de Vlad Constantin Șchiopu, cel care avea să cedeze în finală în fața lui Ionuț Chiriac (Nicolina). CSM i-a mai avut în competiție și pe Ștefan Aschiopoaie și Octavian Coșuleanu, ambii clasându-se pe locul 5 după ce au pierdut în sferturi, în meciurile decisive pentru medalie.

Medaliile obținute de pugiliștii ieșeni la Campionatul Național de juniori de la Tg. Jiu:

  • CS Nicolina Iași (antrenor Nicolae Chipirog) – două medalii de aur

Aur: Ionuț Chiriac (52 kg) și Alexandru Boboc (60 kg)

  • ACS Valea Lupului (antrenor Ion Băetu) – două medalii de argint, două medalii de bronz

Argint: Andrei Botezatu (48 kg) și Daniel Drumea (60 kg)

Bronz: Robert Albu (46 kg) și Mihai Mindirigiu (66 kg)

  • CSM Iași (antrenor Radu Zarif) – o medalie de bronz

Bronz: Florin Ristache (52 kg).