Gimnastele ieșene au cucerit 14 medalii la Campionatele Naționale

Revenite pe covorul de concurs după mai multe luni de pauză, gimnastele ieșene pregătite la CSS Unirea și Gim Corrado de prof. Cătălina Radu și Constantin Radu au impresionat la Campionatele Naționale de gimnastică ritmică pentru prejunioare, junioare și senioare, desfășurate la Ploiești.

Sportivele ieșene au obținut 14 medalii, dintre care 8 de aur, 3 de argint și 3 de bronz, vedeta competiției fiind de departe Andreea Verdeș, care a cucerit nu mai puțin de cinci titluri naționale și un argint. Andreea a devenit campioană națională la individual compus, măciuci, cerc și minge, dar și cu echipa, alături de colega sa de la CSS Unirea, Laura Aniței, obținând și o medalie de argint la pangligă.

La rândul său, Laura Aniței, aflată la primul campionat național de senioare, pe lângă titlul național cucerit la echipe, alături de Andreea Verdeș, s-a clasat pe locul 3 la individual compus, iar în întrecerile pe obiecte a urcat de alte patru ori pe podium: argint la cerc și măciuci și bronz la minge și panglică.

La individual compus, între Andreea Verdeș și Laura Aniței s-a situat pe locul 2 Ichim Sonia Denisa, de la CSM Arad.

Rezultate de excepție a obținut în concursul prejunioarelor (categoria 11-12 ani) și Bianca Răutu, sportiva ieșeană devenind triplă campioană națională, la individual compus, minge și măciuci.

La competiție a mai participat și Crina Drăcșanu, care din cauza unor probleme medicale a terminat concursul la individual compus pe locul 10.

”Ne bucură aceste rezultate, sunt rodul muncii și al seriozității. Andreea Verdeș a cucerit cinci medalii de aur și una de argint, o premieră pentru ea fiind titlul național la individual compus. Și Laura Aniței a obținut șase medalii, la primul ei concurs la senioare. Ea a căutat să se mobilizeze și să poată obține rezultate bune pe lângă celelalte colege mai vechi. Cu timpul, cu siguranță și Laura se va ridica la un nivel ridicat la senioare și își va demonstra valoarea. La prejunioare, categoria 11-12 ani, Bianca Răutu a cucerit la rândul său medalii de aur la minge, măciuci și individual compus, iar la panglică a ratat de puțin medalia, clasându-se pe locul 4 după o neglijență care a dus la formarea unui mic nod. Vreau să mulțumesc Clubului Sportiv Școlar Unirea, Inspectoratului Școlar și Direcției pentru Tineret și Sport Iași, care ne-au ajutat și cu sala, și financiar pentru a ajunge la acest concurs, unde am stat cinci zile”, a declarat prof. Constantin Radu.

Pentru sportivele ieșene urmează finala Cupei României 7-8 noiembrie, la București.