Opinie Cristian Manea | ”Racheta” președintelui Țiriac, doar o victorie răsuflată, respinsa ca neîntemeiată

Federația Româna de Tenis si președintele Ion Țiriac anunțau zilele trecute o victorie uriașă.
Dar nu prea…

Nu mică mi-a fost mirarea la parcurgerea textului comunicatului de presă emis de FR Tenis.
Am fost siderat de acuzațiile lansate către MTS, dar mai ales de pretențiile absolut halucinante ale reprezentanților tenisului românesc.

Vezi aici Țiriac, tenisul și inflația. Cu racheta la tâmpla ministrului

Cum conținutul respectivului comunicat descria o izbândă crucială a FR Tenis împotriva MTS, am mers pe firul dosarului în cauză. Iar în loc de “Curtea de Apel București a anulat actul prin care Ministerul Tineretului și Sportului a refuzat finanțarea tenisului Românesc în anul 2018” și “Nelegalitatea flagrantă a deciziei prin care MTS a sabotat dezvoltarea tenisului românesc…” am descoperit pe portalul Curții de Apel București soluția pe care Instanța a dat-o în acest caz:

“Complet: S8 Completul 23 fond
Tip soluție: Admite în parte cererea

Soluția pe scurt: Admite în parte cererea. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenție accesorie formulată în interesul pârâtei. Dispune anularea în parte a Raportului privind îndeplinirea condițiilor de finanțare ale federațiilor sportive naționale și a Anexei acestuia, publicate pe site-ul Ministerul Tineretului și Sportului la data de 09.02.2018, cu privire la neeligibilitatea Federației Române de Tenis de a beneficia de finanțare pentru anul 2018 Dispune obligarea pârâtei Ministerul Tineretului și Sportului publice la emiterea unui nou raport privind îndeplinirea condițiilor de finanțare ale federațiilor sportive naționale, ținând cont de considerentele hotărârii pronunțate în prezenta cauză. Respinge, în rest cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunțată azi, 20.10.2020 în ședință publică.

Document: Hotărâre  381/2020  20.10.2020 “

Să-mi fie cu iertare, dar unde este nelegalitatea flagrantă?

Am să evidențiez elementele importante din această soluție pe scurt, poate în acest fel federalii și președintele Țiriac vor înțelege că victoria absolută și nelegalitatea flagrantă se rezumă doar la modificarea în parte a raportului MTS:

Admite în parte cererea;

Respinge ca neîntemeiată intervenția accesorie;

Dispune anularea în parte a Raportului;

Dispune obligarea pârâtei MTS la emiterea unui nou raport privind condițiile de finanțare ale federațiilor sportive naționale;

Respinge, în rest cererea, ca neîntemeiată.

Dacă după această soluție FR Tenis se vede “îndreptățită să solicite restituirea imediată a finanțării refuzate ilegal, actualizată cu rata inflației până la data plații efective”, înseamnă că domnul Țiriac și cei care cred în astfel de baliverne ar trebui să citească povești nepoților sau cel mult să-i plimbe pe micuți prin parc.

Nu am niciun parti-pris cu cei de la MTS. Au și ei metehnele lor. În plus, toreadorul-șef e mai tot timpul ocupat cu fotografiile, executate în toate ipostazele posibile. Unele chiar imposibile, dar… e problema lui. În cazul de față, MTS poate să modifice raportul respectiv după bunul plac și…cam atât. Asta nu înseamnă ca FR Tenis va vedea vreo suma de bani aferentă anilor trecuți. Sau vreo altă sumă care să reprezinte inflația.

Repet – MTS POATE să finanțeze federațiile sportive naționale! Asta nu înseamnă că este și obligat să o facă!