Un nou event pentru Politehnica Iași la rugby în 7 feminin

Echipa feminină de rugby în 7 a Politehnicii Iași a cucerit în week-end titlul național cu numărul 9 în ultimii 10 ani. În plus, elevele prof. Neculai Tarcan au câștigat și Cupa României în acest an, după ce în sezonul trecut au ratat trofeul. Într-un sezon atipic, cu un singur turneu organizat de către federație, cel organizat la Iași, pentru desemnarea campioanei, ieșencele au obținut victorii pe linie, 6 din 6, și au adus ambele trofee interne în vitrina clubului Politehnica. O performanță incredibilă pentru o echipă tratată cu prea multă superficialitate de către autoritățile locale și județene.

Succesul de la Iași a căpătat o importanță și mai mare ținând cont de absențele notabile din lot. Fără câteva piese de bază, între care antrenorul-jucător Gabi Lepciuc, Maria Atomi sau Simi Roșca în teren, Poli s-a impus fără probleme în fața adversarelor și a încheiat triumfător un an ce a stat sub semnul incertitudinii.

La turneu au participat, pe lângă Politehnica Iași, formațiile Agronomia București, marea rivală a ieșencelor la titlu, CS Universitatea Cluj și CSM Pașcani.

După șase victorii obținute în cele două etape derulate, două dintre ele cu Agronomia, 5-0 și 28-17, Poli Iași și-a trecut în cont eventul, cu mențiunea că etapa a doua a contat și pentru Cupa României.

”Obiectivul nostru este în fiecare an campionatul și Cupa, pentru că suntem o echipă cu pretenții. Cele mai grele meciuri au fost cu Agronomia București, evident, pentru că suntem două echipe puternice, de valori apropiate. Primul meci a fost mai greu, dar al doilea a fost un meci curat, frumos, s-a jucat un rugby de valoare. Adversarele au condus cu 5-0, dar am reușit să revenim și să ne impunem. Știam foarte bine echipa adversă, pentru că sunt acolo câteva foste jucătoare de la Iași, cunoaștem și plusurile, dar și minusurile”, a declarat antrenorul Neculai Tarcan.

Lotul Politehnica Iași: Loredana Juncanariu (căpitan), Ana Maria Călin, Ana Maria Mirăuță, Nicoleta Meșina, Georgiana Gabor, Oxana Bunici, Ana Maria Bocan, Diana Marina Gavril, Ana Maria Sandu, Paula Irina Ursache.

Lotul echipei CSM Pașcani: Alexandra Andrieș, Cătălina Bujor, Carina Dascălu, Bianca Hututur, Elisabeta Sîrbu, Petronela Mocanu, Simona Ungureanu, Andreea Berbeci, Valentina Chelaru, Ana-Maria Hîrțan.

Rezultatele etapei I:
Politehnica Iași – CSM Pașcani 50-5
Agronomia București – CSU Cluj 27-5
CSM Pașcani – CSU Cluj 12-17
Politehnica Iași – Agronomia București 5-0
Agronomia București – CSM Pașcani 32-12
CSU Cluj – Politehnica Iași 0-53

Rezultatele etapei a II-a (meciurile au contat și pentru Cupa României):
Politehnica Iași – CSM Pașcani 43-0
Agronomia București – CSU Cluj 19-0
CSM Pașcani – CSU Cluj 5-19
Politehnica Iași – Agronomia București  28-17
Agronomia București – CSM Pașcani 32-0
CSU Cluj – Politehnica Iași 0-48

Clasament final Campionatul Național:
1. Politehnica Iași 18 puncte – campioană
2. Agronomia București 14 puncte
3. CSU Cluj 10 puncte
4. CSM Pașcani 6 puncte

Clasament Cupa României:
1. Politehnica Iași 9 puncte – campioană
2. Agronomia București 7 puncte
3. CSU Cluj 5 puncte
4. CSM Pașcani 3 puncte

Foto: Dragoș Pășcăneanu.