Duel interministerial – Roxana Maracineanu vs Ionut Stroe

Civilizatie vs Bananieri | Profesionism vs Amatorism total

Marti 17 Noiembrie 2020, in urma unor discutii cu factori de decizie din economie si sport ai Frantei, Emmanuel Macron a anuntat mai multe masuri concrete privind sportul amator, sportul profesionist dar si sectorul conex de comercial si evenimente.

Dupa o intalnire de aproape doua ore cu Premierul Frantei, ministrul economiei si ministrul delegat pentru sport, Roxana Maracineanu, Presedintele Macron a decis alocarea a 400 milioane de euro pentru sport.

“Statul este prezent ieri, astazi si maine si este important sa aveti incredere in el” a declarant Presedintele Frantei.

Ministrul Stroe, realizari „marete”

In Romania, ministrul Stroe a reusit sa copieze un proiect de finantare a sportivilor insa nu a reusit sa-l copieze in intregime si nici corect. Astfel a fost adoptata o Ordonanta de urgenta care prevede un ajutor financiar sub forma de voucher pentru incurajarea si sprijinirea copiilor in practicarea sportului de performanta.
Voucherul cu pricina este in valoare de 300 lei si poate fi folosit numai pentru achizitia de echipament sportiv.
Programul, in toata ineptia lui, vine si conditioneaza acest lucru prin faptul ca numai copii care se vor legitima vor beneficia de acest cupon valoric.
Ne tot intrebam daca ministrul Stroe s-a gandit si la copiii care deja sunt legitimati la un club sportiv?
Sau daca face ceva si pentru categoria seniori a sportului romanesc?
Dar pentru profesionisti?

400 M Euro – sprijin pentru sportul francez
vs
1,85 M euro – sprijin pentru copiii care vor sa faca sport in Romania, nou legitimati

Cifrele de mai sus sunt mai mult decat graitoare.
Ca de altfel si capacitatea de intelegere pentru administratie sportiva a ministrului Stroe. Sau, mai bine zis, lipsa acestei capacitati…

Repornim sportul si in Romania

Intr-o Franta care are peste 50.000 cazuri de infectari cu Covid-19 pe zi, Roxana Maracineanu cauta solutii pentru deblocarea activitatii sportive, atat pentru sporturile de exterior cat si pentru cele de interior. Rapid, cu praguri de analiza la 01 sau 19 Decembrie!
In Romania, ministrul Stroe, la conferinta de prezentare a realizarilor „marete”, a spus ca in 2-3 zile va adopta un nou protocol care va prevede acceptarea testelor rapide de depistare a Covid-19 pentru sportul profesionist si amator. Au trecut 2 saptamani de la cele 2-3 zile promise de Ionut Stroe, om de cuvant cu viziuni largi…