Două victorii pentru handbaliștii de la Politehnica Iași la primul turneu din acest sezon

Echipa de handbal masculin a Politehnicii Iași a avut evoluții meritorii la primul turneu din noul sezon al Diviziei A, Seria I, desfășurat la Turda, în week-end, obținând două victorii în trei meciuri. Elevii prof. Florin Spiridon au învins în prima etapă formația Centrului Național de Excelență Sighișoara cu scorul de 37-29 (19-14), după care a urmat un eșec în fața echipei CSU II Suceava, scor 27-41 (12-20). În etapa a 3-a, handbaliștii ieșeni au obținut o nouă victorie, 35-28 (20-8) cu CSM Bacău II.

Cei mai buni marcatori ai Iașiului în cele trei partide au fost Drenceanu – 19 goluri, Ghiga – 16 și Grigoraș – 14.

Antrenorul Florin Spiridon s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi la acest prim turneu al sezonului.

”A fost un debut bun, munca băieților din ultimele trei luni a fost încununată cu două victorii, dar îmi pare rău că nu au fost trei. Îmi felicit băieții pentru dăruire, pentru jocul bun prestat în toate cele trei meciuri. Chiar dacă diferența de scor în meciul cu Suceava a fost destul de mare, jocul a fost bun. Eu zic că merită felicitări băieții. Vom vedea ce va fi în ianuarie, la al doilea turneu, poate vom lega 3-4 victorii”, a declarat antrenorul Florin Spiridon, care a găsit punctele forte, dar și cele slabe ale echipei sale în acest turneu: unitatea grupului, respectiv linia de 9 metri.

”Plusul a fost colectivul, jocul de echipă. Dacă la alte echipe s-au văzut jucători cu experiență și s-au remarcat 3-4 jucători, la noi s-a ramarcat întreaga echipă. Și asta îmi doresc cel mai mult, să formăm o echipă competitivă pentru viitor. La minusuri, în mare parte trebuie lucrat la toate capitolele, dar ne mai trebuie 2-3 jucători pe linia de 9 metri, fiindcă acolo stăm cel mai prost. Nu avem decât doi jucători pe linia de 9 metri și la un moment dat se adună și oboseala după un turneu cum a fost acesta. Sunt meciuri tari, disputate zi de zi, ne mai trebuie jucători acolo. Până va începe returul se mai pot face transferuri, suntem în tratative cu câțiva jucători, să vedem dacă le convine și oferta făcută de noi. Una simbolică, dar sperăm să accepte pentru că la ora actuală sunt probleme mari și în țară”, a punctat Florin Spiridon.

Acesta a mers în cursul dimineții de luni la clubul Politehnica, întrucât președintele clubului, Vasile Manole, le-a promis o primă jucătorilor în cazul în care vor câșiga meciuri la Turda: ”Nu știu ce primă avem, dar domnul președinte le-a promis băieților o primă și sunt convins că o vor încasa. Și cred că va fi un bonus destul de frumos”, a completat Florin Spiridon, ai cărui jucători primesc lunar doar câte 500 de lei.

Următorul turneu, care va cuprinde etapele 4-7, se va desfășura în perioada 21-24 ianuarie, orașul nefiind încă stabilit. Politehnica Iași va juca în cele patru etape, în ordine, cu formațiile CSU Galați, CSU Pitești, CSU Târgoviște și CSM Ploiești.

”Următorul turneu va fi în ianuarie, nu se știe încă locația, vor fi patru meciuri. Sperăm ca până atunci toții copiii să fie sănătoși, să nu avem cazuri de Covid-19 în lot și nici probleme cu accidentările. Ne dorim să jucăm meci de meci la victorie, să creștem de la meci la meci”, a conchis antrenorul Florin Spiridon.

Rezultatele complete din cadrul turneului de la Turda:

Etapa I

CSU Galați – CSU Pitești 0-10 (echipa din Galați nu s-a prezentat)

CSM Bacău – CSU Târgoviște 10-0 (echipa din Târgoviște nu s-a prezentat)

Politehnica Iași – CNE Sighișoara 37-29

CSU Suceava – CSM Ploiești 25-24

Etapa a 2-a

CSU Târgoviște – CSU Galați 10-0, 0-10 (ambele echipe au pierdut la masa verde)

Politehnica Iași – CSU Suceava 27-41

CSM Ploiești – CSM Bacău 38-32

CNE Sighișoara – CSU Pitești 20-30

Etapa a 3-a

CSU Galați – CSM Ploiești 0-10

CSU Pitești – CSU Târgoviște 10-0

CSM Bacău – Politehnica Iași 28-35

CSU Suceava – CNE Sighișoara 44-18

Echipele CSU Galați și CSU Târgoviște nu s-au prezentat la acest prim turneu și au pierdut meciurile la masa verde cu 10-0.