Ecusonul FIFA ieșean Bogdan Hanceariuc a arbitrat în Champions League la futsal

Arbitrul FIFA Bogdan Hanceariuc a primit o nouă delegare din partea UEFA la un meci internațional. Medicul ieșean în vârstă de 39 de ani a fost arbitru principal la meciul KMF Titograd – Pesaro (campioanele Muntenegrului și Italiei) disputat în week-end-ul trecut, la Podgorica. Hanceariuc a fost secondat la acest meci de arbitrul piteștean Liviu Chița.

Mult mai experimentată, echipa oaspete s-a impus cu scorul de 6-0 (4-0).

Bogdan spune că meciul nu i-a pus probleme, jucătorii ambelor formații dând dovadă de fair-play. ”A fost un meci fără probleme, am acordat doar un singur cartonaș galben. Jucătorii și-au văzut de joc, au dat dovadă de fair-play. A fost a doua delegare internațională pentru mine în acest an, după cea de la început de an în preliminariile EURO 2022”, a declarat la Radio HIT arbitrul Bogdan Hanceariuc.

Acesta speră ca în viitor să arbitreze la un meci internațional alături de colegul său de la Iași, Vlad Ciobanu, iar prin prestațiile sale să facă pasul la o categorie superioară în arbitraj.

”Îmi doresc să mai prind o delegare în acest an, mi-aș dori foarte mult să fiu chiar într-o brigadă cu Vlad Ciobanu. Ar fi ceva extraordinar. Poate în viitor vom avea această șansă. Noi ne pregătim zi de zi să ajungem cât mai sus, să arbitrăm competiții finale, finale de cupe internaționale, de campionat. Acesta este țelul fiecărui arbitru, să ajungă cât mai sus. Îmi doresc să mai prind o delegare în acest an și sper ca prin prestațiile mele la meciuri să reușesc să promovez cât de curând la un nivel superior”, a punctat Bogdan Hanceariuc.

Recent, șeful Comisiei Județene a Arbitrilor Iași, Vlad Ciobanu a arbitrat un meci de baraj dintre Israel și Cipru pentru calificarea în grupele principale din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European de futsal din 2022.