România are doi campioni europeni la box! Alți doi ieșeni sunt vicecampioni

România a cucerit două medalii de aur la Campionatul European de box pentru juniori de la Sofia, prin Daniel Gîrleanu, la masculin și Maria Botică, la feminin.

În prima sesiune a galei finale de miercuri, Livia Maria Botică, sportivă legitimată la CSM Ploiești, a cucerit aurul continental la categoria +80 kg, după ce a învins-o la puncte pe poloneza Weronika Bochen, decizie 5-0.

În sesiunea de seară a galei finale, România a cucerit un titlu european și la masculin, prin Daniel Gîrleanu (CSS Hunedoara), la categoria 54 kg. Fratele lui Cosmin Gîrleanu, singurul pugilist român calificat până acum la Olimpiada de la Tokyo, l-a învins în finala categoriei pe ucraineanul Aider Abduraimov, decizie 3-2, aducând al doilea titlu delegației țării noastre la Sofia.

România a mai avut doi finaliști în gala de miercuri, ambii ieșeni, dar cei doi au pierdut și au rămas cu medaliile de argint.

Ionuț Chiriac (CS Nicolina Iași, FOTO) a fost învins în finala categoriei 52 kg de rusul Stepan Shalapanov, decizie 1-4, în timp ce Ana Maria Romanțov (Power Box Iași – Steaua București) a cedat tot la puncte în fața rusoaicei Alena Tremasova, decizie 0-5, în finala categoriei 48 kg.

România a încheiat cu un bilanț excelent Europenele din Bulgaria, sportivii pregătiți de Dorel Simion (masculin) și Adrian Lăcătuș (feminin) cucerind 10 medalii: 2 de aur, 2 de argint și 6 de bronz.

Cele șase medalii de bronz au fost obținute de pugiliștii Ionuţ Pavel (46 kg), Saly Palapiuc (48 kg), Doruleț Țiu (60 kg) – la masculin, Andra Sebe (60 kg), Alina Crețu (66 kg) și Maria Cimpoeru (75 kg), aceștia fiind învinși în semifinale.

România a deplasat la Sofia 21 de pugiliști, 13 la masculin (echipă completă) şi 8 la feminin.