Trei medalii pentru sportivii de la cluburile ieșene CSM și Gimnis, la Campionatul Național de Gimnastică Aerobică

Gimnaștii de la cluburile ieșene CSM și Gimnis au încheiat în forță un an extrem de greu, plin de incertitudini, elevii prof. Bogdan Bantă obținând rezultate frumoase la Campionatul Național de Gimnastică Aerobică desfășurat în week-end, la Izvorani.

Delegația ieșeană care a reprezentat cele două cluburi a obținut trei medalii, aur și argint prin David Gavrilovici (CSM), la seniori și un bronz prin trio-ul de la Gimnis format din Arina Bantă, Bianca Enciu și Miruna Sîrghie, la categoria 15-17 ani.

Chiar dacă nu au prins podiumul, și ceilalți sportivi ieșeni au avut evoluții apreciate la Izvorani, iar prof. Bogdan Bantă consideră că viitorul acestei discipline este asigurat la Iași.

”Ne bucurăm foarte mult că am putut participa la acest Campionat Național, singurul din acest an, iar rezultatele ne dau speranțe pentru viitor. David Gavrilovici a fost senzațional, un sportiv crescut la Iași și care va reprezenta Iașiul la cele mai mari competiții de anul viitor, la Campionatul Mondial și Campionatul European. David a reprezentat clubul CSM și a obținut locul 1 la perechi, alături de Samira Niculescu, din București și locul 2 la individual, ambele medalii la seniori.

Medalia de bronz a fost obținută de trioul de la Gimnis Iași format din Arina Bantă, Bianca Enciu și Miruna Sîrghie. Suntem foarte mândri de această clasare, mai ales că este o categorie grea, iar elementele sunt foarte dificile. Foarte aproape de podium a fost și Florentina Știufliuc, la individual, categoria 15-17 ani, locul 4, tot pe această poziție clasându-se și perechea format din Florentina Știufliuc (CSM) și Alex Ștefan (Gimnis), la categoria 15-17 ani. Am mai obținut un loc 6 la trio prin Emma Vestală, Amalia Croitoru și Maribell Cojocariu, sportive care au evoluat foarte bine. Iar cei mici au avut și ei prestații foarte bune, fiind începători. Evoluții foarte frumoase pentru Maria Bantă, Medeea Burlacu, Ioana Pasniciuc, Diana Dimitriu, Adriana Rusu, Luiza Sbera, Maria Gazii și Emilia Bălan, începători în performanță și sunt mândru de ei, pentru că ei vor fi cu siguranță viitorul gimnasticii aerobice din Iași”, a declarat la Radio HIT prof. Bogdan Bantă, care a avut emoții privind participarea la Naționale până în ultima clipă: ”Toate cluburile participante au făcut testările Covid cu 72 de ore înainte și dacă un singur sportiv era pozitiv, atunci tot lotul trebuia lăsat acasă. Firesc, am stat cu emoții până la ultima testare și efectiv am sărit în sus de bucurie când am aflat că toate rezultatele sunt negative și că putem pleca spre București. Altfel, toată munca noastră de un an de zile ar fi fost în zadar”.

Reveniți acasă, sportivii de la CSM și Gimnis Iași reiau antrenamentele pentru sezonul viitor, prof. Bantă oferind și vești bune din partea federației. ”Anul acesta nu mai avem competiții, dar începem pregătirea pentru sezonul viitor. Primele concursuri ar putea avea loc, dacă totul decurge normal, în lunile aprilie-mai. Din păcate, anul acesta nu am mai putut organiza la Iași un concurs național, sperăm să o putem face anul viitor. În plus, așteptăm ca federația să trimită reprezentanți în teritoriu, după ce s-au declarat foarte mulțumiți de ceea ce au văzut la Campionatul Național, pentru a dezvolta această ramură și la CSM. Vor să identifice toate mijloacele pentru ca sportivii să poată practica gimnastică aerobică de performanță. Vorbim aici de săli disponibile pentru antrenamentele copiilor”, a mai spus Bogdan Bantă.

 

Rezultatele sportivilor ieșeni la Campionatul Național de Gimnastică Aerobică de la Izvorani:

 

CSM Iași

– David Gavrilovici: locul 1 la cuplu seniori și locul 2 la individual masculin seniori;

– Florentina Știufliuc: locul 4 la individual feminin (categoria 15-17 ani) și locul 4 alături de Alex Ștefan (Gimnis) la perechi (categoria 15-17 ani);

– Grupul de copii mici 9-11 ani, Maria Bantă, Medeea Burlacu, Ioana Pasniciuc, Diana Dimitriu, Adriana Rusu, Luiza Sbera, Maria Gazii și Emilia Bălan, începători în performanță.

 

Gimnis Iași

– Locul 3 la trio (categoria 15-17 ani) prin Arina Bantă, Bianca Enciu și Miruna Sîrghie;

– Locul 4 la perechi (categoria 15-17 ani) prin Alex Ștefan și Florentina Știufliuc (CSM);

– Locul 6 la trio (categoria 12-14 ani) prin Emma Vestală, Amalia Croitoru și Maribell Cojocariu.