Daniel Nazare scrie despre regula Under 21 în derby. Oare Dinamo ar fi pierdut mai demn și mai frumos cu Geani Crețu pe teren?

S-a încheiat Dinamo – FCSB, fără farmecul de altădată atunci când interesul era infinit mai mare, iar în tribune erau și spectatori. De altfel rămâne singurul meci care poate umple un stadion pe timpuri sanitare normale.

Unii dintre antrenori n-au răbdare în a aplica regula Under 21 impusă de FRF. Asta știm. Și observăm că și la un asemenea derby se întâmplă așa ceva. Ionel Gane a lovit puternic încă din minutul 2!

Schimbarea lui Geani Crețu cu Achim nu i-a picat bine jucătorului. Mutarea s-a produs în minutul 2, iar în trecut, fostul tehnician Cosmin Contra a procedat la fel: l-a înlocuit în partida cu Astra Giurgiu după 7 minute.

Fotbalistul a adunat 9 minute în două partide. Ce-o fi în mintea lui? Ce or zice familia, prietenii, iubita? „Lasă că o să prinzi 15 data viitoare”, urâtă urare pare a fi.

Din surse federale aflăm că sunt șanse mari ca în Liga I să nu se mai păstreze regula cu doi jucători Under 21 titulari, ci numai unul pentru tot parcursul jocului. Să fie obligatorie folosirea unui jucător Under 21 și unui jucător Under 23 tot meciul.

Eu aș fi mizat pe doi Under 21 ca titulari și niciunul să nu fie scos până la pauză. Dacă se accidentează să fie înlocuit cu unul de acelați tip.

Până la urmă ce dorim? Jucători străini și fotbaliști la peste 35 de ani?

Dacă ești un club serios, iei în calcul această variantă înainte de începerea sezonului. Cumperi sau împrumuți de la alții, e simplu. Când nu te gândești la asta, ajungi ca Dan Petrescu sau Ionel Tersinio Gane. Ei au minte doar minutul în care scot puștii pe teren.

Cu Geani Crețu pe teren sau nu, 2 minute, 20 sau 90, Dinamo ar fi pierdut oricum. Cu niște puști pe gazon ar fi fost o înfrângere mai frumoasă.

Comments are closed.