Andrei Cristea, înaintea duelului cu Viitorul lui Mircea Rednic: ”Întotdeauna elevii vor să-și depășească profesorii”

Fără victorie în acest an, Poli Iași se agață de orice rezultat favorabil pentru a încerca să scape de ultima poziție din clasament. Luni, ieșenii au șansa de a pune punct seriei negative pe terenul Viitorului, o altă formație aflată în criză, fără victorie de 8 etape.

În plus, Andrei Cristea este în căutarea primului succes din cariera de antrenor și speră să spargă gheața pe banca lui Poli Iași chiar pe terenul fostului său antrenor Mircea Rednic. ”Mircea Rednic este un antrenor pe care îl apreciez, l-am avut atât la Dinamo, cât și la Iași. Întotdeauna elevii vor să-și depășească profesorii și m-aș bucura din tot sufletul ca la această partidă noi să ne gândim doar la noi, să ne facem treaba noastră pe teren și să salvăm această echipă de la retrogradare”, a declarat Andrei Cristea în cadrul conferinței de presă în care a prefațat partida cu Viitorul.

”Fotbalul nu există fără presiune”

Noul tehnician al Iașiului a adăugat că nu se teme de presiune și este încrezător că poate salva echipa de la retrogradare împreună cu jucătorii săi. ”Pentru mine, fotbalul fără presiune nu există. Este un lucru fantastic. În momentul în care simți miza rezultatului poți să demonstrezi că ești un jucător valoros, toată lumea va vorbi despre tine, te va ridica în slăvi în momentul în care joci bine. Tocmai asta vreau să le insuflu băieților, bucuria de a câștiga, momentele frumoase de după victorie, care te fac să fii în al nouălea cer. Avem nevoie de un astfel de moment, de o descătușare din punct de vedere mental. Am mare încredere în acest grup de jucători”, a mai spus Cristea, care speră să nu fie nevoit să mai joace: ”Eu sunt încrezător și am spus-o de la început. Sunt antrenor-jucător, dar în momentul de față îmi doresc să fie nevoie cât mai puțin de mine ca jucător. Asta e și ideea, ca echipa să meargă cât mai bine, echipa să reușească să câștige. Dar nu pot să fac lucrul acesta într-un timp scurt, nu am o baghetă magică. Cred că se văd progrese de la meci la meci. Gândiți-vă doar la finalul meciului cu Astra. Prin schimbările făcute și atitudinea celor care au intrat, ce atitudine și ce presiune am pus asupra adversarului. Sunt convins că vor veni și victoriile și Iașiul va ieși de pe această poziție care nu ne onorează. Tocmai de aceea vreau să fiu de folos clubului indiferent de poziția pe care voi fi”.

Două absențe la oaspeți

Andrei Cristea nu va conta în meciul de luni, cu Viitorul, pe ambii marcatori din partida cu Astra, De Iriondo și Calcan fiind suspendați. În plus, chiar Andrei va sta în tribune la Ovidiu, fiind suspedat două etape după ce a fost eliminat la disputa cu Astra, din Copou.

Andrei este însă mulțumit de faptul că nu are jucători infectați cu Covid, dar și pentru faptul că a avut la dispoziție un ciclu complet de pregătire pentru acest meci, o premieră de când a preluat echipa.

”Sunt încrezător că în această perioadă echipa a acumulat mai mult. Am avut un ciclu săptămânal complet, pentru prima dată după ce am preluat echipa și sunt convins că vom arăta altfel la Constanța. Mari probleme de lot nu sunt, decât câteva suspendări (n.r. – De Iriondo și Calcan), mă bucur că nu am jucători infectați cu Covid, sunt un pic mai norocos decât Daniel Pancu din punctul acesta de vedere. M-a bucurat reacția băieților în ultimele partide, mi-am dat seama că avem o echipă care are reacție, care trăiește și care luptă până la final. La cum simt eu echipa, sunt convins că în scurt timp vor veni și rezultatele. Avem nevoie de o primă victorie și după aceea sunt convins că putem lega și altele”, a adăugat Andrei Cristea.

Răzvan Onea, săgeți către Mircea Rednic: ”Vom da totul să demonstrăm că nu ne-a acordat mai multă atenție, poate a făcut o greșeală”

Titular incontestabil în acest sezon, după ce în mandatul lui Mircea Rednic a jucat puțin, fundașul Răzvan Onea a declarat la conferința de presă că meciul împotriva fostului său antrenor va fi mai special pentru unii dintre jucători.

”Mergem cu gândul la victorie, să obținem un rezultat pozitiv, să adunăm puncte pentru că avem mare nevoie. Asta ne dă mare încredere, cred că vom obține un rezultat pozitiv. Este un meci mai special puțin pentru unii dintre noi. Vom da totul pe teren să demonstrăm că nu ne-a acordat mai multă atenție, poate a făcut o greșeală”, a declarat Răzvan Onea, care speră ca Poli Iași să aducă mai multe puncte cu noul autocar: ”L-am văzut, arată foarte bine, este un autocar de nouă generație, ultramodern. Sper să vină cu un plus de noroc pentru noi. Avem loc destul și pentru puncte în noul autocar”.

Poli Iași va juca în deplasare cu Viitorul, luni seară, de la ora 20.30, în ultimul meci al etapei a 24-a a Ligii I. Fără victorie de 8 etape, Viitorul ocupă locul 12, cu 25 de puncte, în timp ce Poli Iași, care nu a câștigat niciun meci în acest an, este pe ultimul loc, cu 16 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *