Debut excelent de sezon pentru gimnasta ieşeană Andreea Verdeş, la Grand Prix-ul “Alina Kabaeva” desfăşurat la Moscova

Prima întrecere internaţională a anului a reunit la Moscova elita gimnasticii ritmice de pe continent. Sportive din 15 ţări au participat la două competiţii: Grand Prix “Alina Kabaeva” Rhythmic Gazprom Champions Cup şi Turneul Internaţional Moscova, concursuri diferenţiate pe criterii valorice.

În cea mai puternică întrecere, România a fost reprezentată de Andreea Verdeş, sportivă pregătită la Clubul Corrado Iaşi de profesorii Cătălina Radu și Constantin Radu, în timp ce în turneul al doilea au participat Laura Aniţei, de la CSS Unirea Iaşi (antrenori Cătălina Radu și Constantin Radu) şi Annaliese Drăgan, de la Sportul Studenţesc Bucureşti.

La individual compus, într-o întrecere de înaltă ţinută dominată de surorile rusoaice Dina Averina (locul I) şi Arina Averina (locul II), ieșeanca Andreea Verdeş a avut o evoluţie constantă, apreciată cu note bune, care i-au adus calificarea în toate cele patru finale. Totalul de 89,25 a situat-o pe locul 6 în clasamentul oficial la individual compus şi pe 10 în cel neoficial, aceasta datorită faptului că Rusia a înscris şase sportive în concurs, în condiţiile în care regulamentul prevedea că fiecare ţară are dreptul la două reprezentante.

În competiţia pe obiecte, la panglică, marea favorită a probei Arina Averina, cu cel mai bun rezultat din concurs 24,95 pe obiect, a pierdut de două ori controlul asupra panglicii şi s-a clasat pe locul 5 cu 21,150 puncte, după Andreea Verdeş, locul 4, cu 21,900. Gimnasta antrenorilor Cătălina şi Constantin Radu s-a aflat doar la 0,150 puncte de medalia de bronz pe care ar fi meritat-o cu prisosinţă. La măciuci, studenta Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi a terminat, de asemenea, pe locul 4.

Andreea a avut o evoluţie în ascensiune şi la minge, unde a reuşit să obţină 23,950 puncte, situându-se pe poziţia a şasea, la fel ca şi la cerc.

”Sunt bucuros de faptul că Andreea se simte bine în elita gimnasticii ritmice mondiale şi pentru faptul că în ciuda pandemiei a progresat şi a reuşit să atragă atenţia juriului internaţional, primind la turneul de la Moscova Premiul Special al organizatorilor. Andreea s-a confruntat la Moscova cu sportive care se pregătesc în condiţii deosebite, sub supraveghere medicală şi cu metode foarte bune de recuperare. Rusia, care este cea mai mare forţă mondială în această disciplină, are 5500 de cluburi. Mergem înainte, formăm noi competitoare cu speranţa că mâine va fi mai bine decât azi. Ce am reuşit se datorează nu doar nouă, ci şi Primăriei şi Consiliului Local care ne sprijină constant şi cărora le adresăm mulţumiri”, a declarat prof. Constantin Radu, antrenorul Andreei Verdeș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *