Pugiliștii Eusebiu Târzoman si Gabriela Lezarov, de la ACS Valea Lupului, medaliați la Belgrad

Pugiliștii ieșeni Eusebiu Târzoman si Gabriela Lezarov, ambii pregătiți la ACS Valea Lupului de antrenorul Ion Băetu, au avut evoluții foarte bune la turneul internațional ”Mănușa de Aur” desfășurat zilele trecute la Belgrad, în Serbia, unde au participat cu loturile naționale de tineret.

În limitele categoriei 54 kg, Gabriela Lezarov a învins-o în finală pe Monika Stojkovska, din Macedonia de Nord, aducând României una dintre cele 7 medalii de aur la acest turneu.

La masculin, Eusebiu Târzoman a obținut medalia de argint la categoria 56 kg. În sferturi, Sebi l-a învins prin abandon pe reprezentantul Macedoniei de Nord, în semifinale a trecut fără probleme de un pugilist sârb, iar în finala categoriei s-a confruntat cu colegul său de la Pitești, Adrian Preda, acesta din urmă reușind să câștige în fața sportivului ieșean.

”A fost un turneu foarte util de pregătire, primul după un an de zile și pentru prima dată am intrat pe plus la paritatea meciuri câștigate cu meciuri pierdute. Sunt mulțumit de nivelul arătat de copii, sunt sportivi care au făcut și 4 meciuri în 4 zile, ceea ce e foarte bine. Pe data de 4 martie va veni în România echipa de tineret a Cubei, care va avea două stagii de pregătire, unul la Brăila și unul la Bacău, după care se pleacă la Mondialele din Polonia, în luna aprilie”, a declarat președintele Federației Române de Box, Vasile Câtea.

”Eusebiu Târzoman și Gabriela Lezarov au avut evoluții foarte bune, au dovedit o formă foarte bună la început de an. Eusebiu și-a dominat clar primii doi adversari, din Macedonia de Nord și Serbia, pe care i-a învins clar, iar în finală a cedat în fața lui Preda, de a Pitești. Sebi se pregătește acum cu lotul național de tineret pentru Campionatele Mondiale din luna aprilie”, a declarat Cătălin Cruceanu, președintele clubului ACS Valea Lupului.

România, locul 1 la turneul de la Belgrad

La turneul desfășurat în Serbia au participat loturile reprezentative de tineret (masculin și feminin) ale României, iar pugiliștii tricolori s-au clasat pe locul 1, cu 7 medalii de aur, 4 de argint și una de bronz.

În competiția feminină, sportivele noastre au câștigat 4 medalii de aur, prin ieșeanca Gabriela Lezarov (54kg) – ACS Valea Lupului, Banciu Nicoleta (57 kg), Crețu Alina (69 kg) și Marin Loredana (64 kg). De altfel campioana europeană de anul trecut, Marin Loredana, și-a confirmat forma deosebită, impunându-se rapid în întâlnirea cu Tara Bohatjuk (BIH), din finală, RSC R1.

Băieții conduși de antrenorul Relu Auraș au arătat și ei un potențial îmbucurător, în perspectiva Campionatului Mondial de Tineret, din aprilie, adjudecându-și nu mai puțin de 8 medalii: 3 de aur, 4 de argint și una de bronz. Cele trei medalii de aur au fost obținute de Gheorghe Ghinoiu (49 kg), Preda Adrian (56 kg) și Iulian Dumitrescu (75 kg).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *