Alin Petrache face echipă cu fostul ministru Orlando Teodorovici la FR de Rugby. 72 de membri prezenți, 72 de voturi pentru fostul și actualul președinte

Alin Petrache a fost reales sâmbătă, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Rugby, la Adunarea Generale Ordinară de Alegeri de la Izvorani.

Petrache are 44 de ani şi conduce federaţia din februarie 2017. El a mai ocupat această funcţie în perioada 2009-2014, apoi între 2014-2016 a fost preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Preşedintele în exerciţiu a fost votat cu unanimitate de voturi, de cei 72 de de membri afiliaţi prezenţi la Adunarea Generală.

Alin Petrache face echipă cu Orlando Teodorovici la FR de Rugby. 72 de membri prezenți, 72 de voturi pentru fostul și actualul președinte

La Adunarea Generală Ordinară şi de Alegeri de la Izvorani au participat 72 (64 prezenţi fizic şi 8 online) din cei 119 membri afiliaţi ai Federaţiei Române de Rugby.

Membrii afiliaţi ai FRR au ales vicepreşedinţii şi membrii din cadrul Biroului Federal. Nici la aceste posturi nu au existat contracandidaţi.

„Mă bucur că am primit un nou vot de încredere din partea Adunării Generale. Pentru noi, primordială este campania de calificare la Cupa Mondială din 2023, iar toate eforturile Federaţiei vor fi concentrate în acest sens. Nu vom neglija nici echipele naţionale de juniori, dar nici competiţiile interne.

Împreună cu echipa mea dorim să construim şi un plan de revenire după această criză sanitară. Partenerii noştri, vor fi, ca de fiecare dată, colegii din fiecare club. Prioritatea zero este redobândirea dreptului de folosinţă gratuită pentru Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf. Avem o echipa întărită. Gata de lupta până la sacrificiu.

Cumpără Revista 100% Sport România nr. 49 | Februarie 2021 | Varianta digitală!

O echipa tenace, fermă şi dispusă la efort. Vom aborda acest mandat ca pe placajul decisiv pe care trebuie să îl aplicăm adversarului scăpat spre terenul nostru de ţintă. De aceea programul nostru, pentru următorii patru ani, se numeşte Tackle”, a scris Petrache pe Facebook.

Cum arată organigrama FR de Rugby?

Echipa FRR aleasă în urma Adunării Generale Ordinare de Alegeri:

Alin Petrache – Preşedinte; Bogdan Marinescu, Mircea Copaci şi Anton Pisărlogu – Vicepreşedinţi; Eugen Orlando Teodorovici – Trezorier; Emilia Vizitiu – SuperLiga, DNS şi rugby feminin; Ştefan Demci – SuperLiga, DNS şi rugby feminin; Ciprian Popa – AJR-uri şi AMRB; Neculai Nichitean – Membru; Marius Tincu – Membru; Cornel Negruţ – Membru; Cornel Ghenea – Membru; Andrei Ioan Szemerjai – Copii şi juniori; Florin Matei – Secretar General; Bogdan Muntean – Antrenor Federal.