Patru medalii pentru micii șahiști ieșeni la turneul ”Satori Art Slobozia Open” de la Amara

Mai mulți șahiști de la Academia de Șah Cotnari și CS Politehnica Iași au participat în week-end cu rezultate frumoase la ”Satori Art Slobozia Open”, un puternic turneu desfășurat la Amara.

La copii, Sofia Cazacu a ocupat locul I, iar fratele său Nicolas s-a situat pe locul 2, poziție pe care au încheiat și Smaranda Tcaciuc și Sofia Dumitru.

”Copiii au avut evoluții foarte bune, au făcut partide de foarte bună calitate. Nicolas Cazacu a terminat al doilea, iar sora lui, Sofia, a luat locul I la categoria ei. Smaranda Tcaciuc, pe care eu o văd campioană la 8 ani, a dominat competiția la fete și doar în ultima rundă a pierdut, terminând pe locul secund. Tot pe locul 2 a terminat și Sofia Dumitru, și tot după o înfrângere în ultima rundă. Cu o victorie în această ultimă partidă ambele ar fi câștigat concursul. Toți cei patru copii sunt elevi la Școala Otilia Cazimir, o performanță foarte frumoasă. Turneul a fost un succes din toate punctele de vedere atât pentru cei mici, cât și pentru copiii mai mari, care au avut parte de partide foarte puternice. Să nu uităm că în maxim două luni avem Campionatul Național la București, de unde ne dorim foarte mult să venim cu medalii. Avem sete de rezultate frumoase, mai cu seamă că venim după un an pandemic”, a declarat la Radio HIT prof. Vlad Ungureanu, directorul Academiei de Șah Cotnari Iași.

Copiii mai mari de la CS Politehnica au avut și ei evoluții foarte bune. Potrivit paginii de Facebook a clubului, Alexia Andrieș, Andrei Ciomaga și Andrei Ungureanu, în vârstă de 12 ani, nu au concurat la categoria lor de vârstă, ci în turneul B, unde au fost admiși participanții care au coeficient ELO sub 2.000. Alexia Andrieș și Andrei Ungureanu au cucerit câte 2,5 puncte (două victorii și o remiză) în cele șase runde disputate, în timp ce Andrei Ciomaga a adunat 1,5 puncte în concurs, dar și 8 puncte pentru coeficientul ELO, capitol la care Alexia a contribuit cu 13 puncte.

Pentru șahiștii ieșeni urmează o perioadă încărcată, cu multe concursuri și la fel de multe speranțe la medalii. ”Urmează o săptămână de pregătire, vrem să facem un concurs la ERA Park, apoi un turneu la Bicaz, Campionatul Național de seniori și senioare la Iași, un alt concurs de pregătire, iar în luna mai avem Campionatul Național. Ținta noastră pe termen scurt este să obținem medalii de aur la toate grupele la Campionatul Național”, a mai spus Vlad Ungureanu.