Opinie / Daniel Nazare scrie despre cazul Octavan Șovre – Erling Haaland. Va fi sancționat de UEFA pe bună dreptate? Are dreptul un arbitru la un autograf?

Asistentul Octavian Șovre este arbitrul român surprins de camerele de luat vederi solicitându-i un autograf lui Erling Haaland.

I-o fi cerut Ion Crăciunescu un autograf lui Hagi, Pierluigi Collina lui Lothar Matthaus ori Șandor Puhl lui Roberto Baggio? Probabil nu. Dar n-ar fi fost nicio ilegalitate.

Opinie / Daniel Nazare scrie despre cazul Octavan Șovre – Erling Haaland. Va fi sancționat de UEFA pe bună dreptate? Are dreptul un arbitru la un autograf?

Este vreo problemă. Eu zic că da ca imagine a arbitrilor și a ideii de neutralitate. În îndrumarul UEFA există o recomandare clarî, de care Octavian Șovre n-a ținut cont. Sau poate a ținut, dar n-a știut că vor fi camerele tv pe el în acel moment.

Pârjoliți regulamentele! Sacrificați fotbaliștii! Salvați Astra! – editorial Cristian Manea

Impresionant gestul prin care Octavian Șovre adună de mulți ani autografe ale personalităților din sport pentru o cauză nobilă, copilași mai puțin fericiți din județul lui, Bihor.

Contactul social ar trebui să fie minim și oficialii meciurilor ar trebui să fie întotdeauna conștienți de modul în care acest contact ar putea fi perceput de spectatori.
Oficialilor de la meci li se amintește, de asemenea, că vor trebui să arbitreze jucătorii în timpul meciului și, prin urmare, trebuie să prezinte întotdeauna o imagine neutră și profesională; ar trebui evitate activități precum fotografierea cu jucătorii, solicitarea tricourilor de joc sau autografelor jucătorilor și achiziționarea excesivă de suveniruri ale echipei în magazinele clubului.
extras din îndrumarul UEFA

Gestul lui Șovre e însă unul nobil. Strânge semnături celebre pentru o asociație de autiști din județul natal. Fără camerele tv, nimeni nu ar fi știut nimic și nici șefii pe linie de arbitraj de la UEFA nu s-ar fi inflamat atât.

Ce înseamnă o recomandare? Se ține cont de ea? Inclusiv Octavian Șovre

Mulți dintre apărătorii săi vorbesc că este doar o recomandare UEFA, nu o obligație. dar oare poți să nu ții cont de o astfel de recomandare?

Poți…

…veni cu ochelari să arbitrezi? Nu scrie nicăieri că nu o poți face.
…veni în pantaloni în carouri la stadion înainte de meci ca arbitru? Rcomandarea e la costum
… avea 8 ceasuri la cele două mâini? Recondarea e să ai două
… avea o barbă ca a lui Bogdan Stelea ca arbitru? Recomandarea e să nu

Octavian Șovre se retrage în plină glorie

Dacă un șef, indiferent de domeniu, îți face o recomandare e bine să ții cont de ea. Altfel îți face bagajele și pleci. Diferența e că Octavian Șovre nu pleacă, doar iese la pensie.

Onorabil, fiind asistentul cu cele mai multe meciuri arbitrate all-time la nivelul primei ligi.

Comments are closed.