AJF Iași nu va da echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3

AJF Iași se va regăsi pe lista asociațiilor județene din țară care nu vor avea reprezentante la barajul de promovare în Liga 3. Din cele 16 echipe participante în Liga a 4-a, doar 3 au vrut să participe la miniturneul gândit de FRF. Număr insuficient însă, în condițiile în care federația a anunțat că trebuie minimun 4 echipe participante, astfel încât echipa care merge la baraj să dispute 7 meciuri înainte de a lupta pentru accederea în al treilea eșalon.

Președintele AJF Iași, Sorin Boca, a declarat că doar echipele Poli II Iași, Unirea Scânteia și Progresul Deleni au vrut să participe la miniturneu.

”Am vorbit cu toate cele 16 echipe care sunt la Liga a 4-a și dintre acestea 13 ne-au anunțat că nu vor să participe, întrucât nu au resurse financiare pentru testările Covid-19, invocând și probleme sportive. Doar 3 echipe au fost interesate să participe la turneu, acestea fiind Poli II Iași, Progresul Deleni și Unirea Scânteia. Neavând mininum patru echipe, suntem în imposibilitatea de a organiza acel miniturneu, astfel că nu vom da echipă la barajul pentru promovarea în Liga 3. În condițiile acestea, vom începe noul campionat undeva în a doua parte a lunii iulie. Până atunci probabil vor mai apărea alte reglementări privind testele rapide, vor apărea adeverințele de vaccinare și efortul financiar al echipelor va fi mai mic”, a declarat Sorin Boca.