Judoka Vlăduț Simionescu și-a stabilit programul până la Olimpiadă

La doar câteva zile după ce a ieșit dintr-o carantină de două săptămâni, judoka ieșean Vlăduț Simionescu a participat recent la Campionatele Europene de la Lisabona. Cum era și firesc, pauza forțată de 14 zile s-a resimțit pe saltea, iar sportivul de 31 de ani pregătit la CS Politehnica Iași de prof. Costel Năftică a fost învins în primul tur al grupei D de turcul Cemal Erdogan.

Dacă poziția din clasamentele mondial și olimpic ale categoriei +100 kg nu s-a schimbat, Vlăduț rămânând pe loc de calificare la Olimpiada de la Tokyo, eșecul din Portugalia a lăsat însă urme din punct de vedere mental. Pe care Vlăduț speră să le depășească în perioada următoare prin câteva victorii.

”Mi-am dorit mult să câștig cel puțin primul meci la Lisabona, dar din păcate pauza asta forțată s-a simțit. Și concentrarea a avut de suferit, parcă nu am fost la fel de concentrat cum sunt de obicei și din păcate nu am reușit să trec de primul tur. Îl știam pe turcul Erdogan de la stagiile de pregătire, dar nu mi s-a părut atât de incomod în timpul meciului. Ar fi trebuit să câștig în mod normal, aveam avantaj la un moment dat, doar că nu am putut să-mi păstrez concentrarea, am greșit la o fază la sol, m-a prins în fixare și asta a fost. Sper să reușesc să trec cât mai repede peste episoadele astea, pentru că targetul meu este în vară, nu acuma. E destul de frustrantă toată perioada asta, nu am putut să am continuitate, să mă pot pregăti cum trebuie. Dar tot răul spre bine”, a declarat la Radio HIT Vlăduț Simionescu, sportiv care va împlini pe 30 aprilie vârsta de 31 de ani.

Campionul categoriei +100 kg la Europene a fost rusul Inal Tasoev, pe care ieșeanul nostru l-a învins recent, cum de altfel a trecut și de finalistul Henk Grol (Olanda).

Urmează Grand Slam-ul de la Kazan, Rusia, apoi Mondialele de la Budapesta

Vlăduț se va pregăti până la sfârșitul săptămânii la Iași, cu prof. Năftică, iar de luni va continua antrenamentele cu lotul național, la Oradea. Acolo va petrece și ziua sa de naștere, dar și Paștele.

Sportivul ieșean și-a stabilit în linii mari și programul până la Jocurile Olimpice. Va participa în prima săptămână a lunii mai la turneul Grand Slam de la Kazan, Rusia, iar în iunie (perioada 5-7) va merge la Campionatele Mondiale de la Budapesta.

”Luni voi merge la lotul național, la Oradea, iar în perioada 5-7 mai mergem la Grand Slam-ul de la Kazan. Încerc să mă simt cât pot de bine la fiecare concurs, o iau cu pas cu pas. Îmi doresc și o medalie, pentru că e o perioadă destul de lungă de secetă, dar mă interesează foarte mult să am progrese, să câștig meciuri cât mai multe. Dar depinde cine vine, depinde de tablou, iar tablourile se modifică de la zi la alta. Sunt sportivi care se retrag sau se înscriu și înainte de concurs. În momentul acesta sunt pe loc de calificare și e greu ca sportivii din spate să mai facă rezultate. Unii se vor focusa pe Mondiale și vor sări Grand Slam-ul de la Kazan, dar poate fi și invers. Perioada de pregătire dintre Mondiale și Olimpiadă e e scurtă, de doar o lună. Mai mult ca sigur eu le voi face pe amândouă, Kazan și Mondialele de la Budapesta. Apoi Olimpiada”, a completat Vlăduț Simionescu pentru Radio HIT.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *