Opinie | Alin Buzărin e oripilat de arbitrajul de care a avut parte CSA Steaua

ARMATA ROMÂNĂ, CU TANCUL SPRE PROMOVARE!

E dezgustător tot ce se petrece în jurul echipei de fotbal a Armatei Române. E dezonorant pentru noțiunea de oștire și inacceptabil pentru ideea de sport curat, în care toți ar trebui să plece cu șanse egale, indiferent dacă se numesc CSA Steaua sau Mostiștea Ulmu, echipa unui sat din Bărăgan care a avut cutezanța de a se pune înaintea șenilei roș-albastre.

Haiducie, furt calificat!

Arbitrajul acelui Ioniță în meciul care a mai fost și televizat e scandalos. Nu poți să fluieri așa, nu poți să dai o grămadă de decizii eronate într-o singură direcție. Dacă nu intervine CCA cu o declarație explicită referitoare la ceea ce s-a întâmplat sâmbătă pe stadionul Voința, nu putem decât să ne gândim că la liga a treia așa se arbitrează îndeobște, și că echipa Armatei așa și-a câștigat toate meciurile, cu acorduri de fanfară militară interpretate nu la goarna cu care se sună stingerea, ci la fluier. Așa ceva vedeai în vremuri demult apuse, iar când ești arbitrat în asemenea hal, tu, învingătorul din teren, nu mai ai nicio satisfacție.

Unde e onoarea Oștirii?

Armata română e singura dintre Armatele din lumea asta care finanțează o echipă profesionistă de fotbal. Printre tancurui, tunurui, obuze și grenade, pe lista obiectelor de activitate ale Oștirii Române figurează și această echipă de fotbal, batalion separat. Înzestrarea e extraordinară: stadion pentru mileniul trei clădit din fonduri publice, salarii rivalizând cu soldele generalilor, condiții extraordinare de pregătire. Rezultatul? Pas bătut pe loc mai mulți ani la liga a patra și acum, iată, se pune la cale o promovare frauduloasă în eșalonul doi, cu sprijinul scandalos al arbitrajului. Armata română, glorioasă la Mărășești și la Oarba de Mureș, folosită de regimul comunist să sape șanțuri la metrou și să strâmgă cartofii de pe câmpuri, ar trebui să-și ceară scuze atât de la adversari, cât și de la cei care au fost nevoiți să privească la televizor acel spectacol nedorit, lipsit de cea mai elementară demnitate soldățească.

Vezi aici ediția digitală a Revistei 100% Sport România – Mai 2021!

Cât trebuie să înghițim?

Ni se bagă pe gât în mileniul trei o echipă a Armatei, finanțată din bani publici. Trebuie să suportăm totodată să citim știri cu salarii de mii de euro plătite, tot din fonduri de stat, unor fotbaliști veleitari. În calitate de contribuabili trebuie să tăcem când în loc să cumpere izmene pentru soldați, intendenții dau banii la fotbal. Însă cel mai greu de înghițit este să vedem pe micile ecrane cum echipa Armatei e împinsă în față fără pic de rușine, ajutată în mod ordinar să obțină rezultate nemeritate.

În fotbalul românesc se promovează cu grenada, cu AG-ul, se trece cu tancul peste orice elementară urmă de bun simț. E cea mai mare rușine din istoria fotbalului nostru! Vă comportați nu ca niște soldați, ci ca niște dezertori!

 

Vezi aici ediția digitală a Revistei 100% Sport România – Mai 2021!

 • viorel 11 mai 2021 at 16:13

  Felicitari si multumiri dl Buzarin! O voce singulara care a iesit din corul laudatorilor si aplaudacilor jalnici, sinistrii de cazarm sportive bolsevice (CSA si CS Dinamo). In toate tarile UE si NATO au fost desfiintate unitatile militare sportive infiintate de sovietici cu exceptia rusinoasa a Romaniei. La noi se intampla pe dos! Adica la 32 de ani de la revolutie vedem ca in loc sa ne indreptam spre normalitatea europeana, armata face un stanga in prejur si se intoarce dinspre vest spre est, dar acum cu azimutul pus mult mai departe de Moscova, obiectivul fiind Phenian! Cum altfel se poate explica ca: 1.Romania este unica in care s-a mentinut amestecul brutal al armatei si militiei in sportul de performanta. 2. Romania este singura in care inca mai exista abominatiile sportive militarizate impuse de armata rosie CSA in 1947 si CS Dinamo in 1948, oribilitati lichidate in toate tarile foste socialiste acum membre UE si NATO. 3. In loc sa lase sportul de performata neabuzat de bocancii militari, ostirea romana isi infiinteaza echipa de fotbal de cazarma in 2017, care consuma peste 1 milion euro anual jucand in liga satelor. 4. Romania este unica tara din lume in care se mai construiesc arene moderne de 31 mii locuri si 100 mil euro in incinta unei unitati militare. 5. Bugetul irosit de CSA si CS Dinamo este de peste 50 milioane euro anual, adica in perioada 1990-2021 au fost ingititi de gropile negre din buzunarele smenarilor din cele doua sinecuri peste 1,6 miliarde euro!!Prea mult, prea multe, prea retrograd, prea primitiv! Pana cand!!!

 • VASILE .ISKU 12 mai 2021 at 20:11

  DE URGENTA GUVERNUL ROMANIEI,PARLAMENTUL SA CIARA DESFINTAREA CLUBURILOR DEPARTAMENTALE.ESTE O RUSINE.

 • Mircea 22 mai 2021 at 8:42

  „nu poți să dai o grămadă de decizii eronate într-o singură direcție”
  Cum sa scrii aberatia asta? Tu te-ai uitat la meci sau doar spui din ce au spus gigistii? Impotriva Stelei nu s-a gresit? Daca e sa punem in balanta greselile, Steaua a fost mai dezavantajata. „Libertatea presei” de a dezinforma. Gretos.

Comments are closed.