Egal pentru locul 5. Academica a remizat pe Ion Oblemenco

Academica Clinceni a încheiat favorabil un campionat excelent

 

Ultima impresie contează spune o maximă din fotbal care se potriveşte de minune şi Academicii Clinceni. Gruparea antrenată de Ilie Poenaru a adunat opt puncte din ultimele patru jocuri de campionat şi se află aproape de a parafa o frumoasă performanţă, locul 5 la finalul sezonului 2020-2021. Jocul de la Craiova  cu proaspăta câştigătoare a Cupei României, CS Universitatea, a reflectat, din nou, prestaţia excelentă a ilfovenilor care au plecat cu un punct preţios din Bănie după un egal alb, 0-0. Remiza oferă şi mai multe şanse Academicii de a încheia campionatul pe un excelent loc cinci care mai poate fi pierdut doar dacă FC Botoşani câştigă, mâine, în deplasare, în ultima partidă din acest sezon, cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Vacanţă şi socoteli

Prestaţiile excelente ale Academicii în sezonul încheiat în această seară ridică, clar, pretenţiile la echipa antrenată de Ilie Poenaru în perspectiva viitorului campionat. Tehnicianul aflat la final de contract va semna, foarte probabil, prelungirea angajamentului pe alte două sezoane. Va urma, apoi, o trecere în revistă a lotului de jucători în condiţiile în care vor fi o serie de despărţiri. Cel puţin deocamdată par sigure plecările lui Cordea, la FCSB, şi revenirea lui Jovan Markovic la Universitatea Craiova. În schimb, capitolul achiziţii îl cuprinde, deocamdată, pe Marius Cioiu de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Debut pentru Atanas Trică

Partida de pe arena Ion Oblemenco a avut şi un eveniment central pe finalul ei. Atanas Trică, nepotul legendarului  Ilie Balaci, şi-a făcut debutul în primul eşalon la doar 16 ani şi 11 luni. Acesta a intrat pe gazon în minutul 88 purtând tricoul cu numărul…88.