Daniel Nazare despre lupta la titlu din sezonul viitor. Sepsi, peste CFR Cluj, FCSB și cele două Craiove?

Sepsi Sfîntu Gheorghe a fost echipa care a părut că s-a trezit tardiv în acest campionat. Pandemia de Covid-19 a lovit-o pe final de sezon regulat.

Când și-au revenit au bătut rivalele, dar era pe final. Zarurile fuseseră aruncate. Acum vor mai mult? Cu siguranță, da.

Buget sănătos

Leo Grozavu, garanția seriozității și disciplinei în lot, a rămas pe loc. Bugetul numai din drepturile tv depășește 2,5 milioane de euro, cel din sponsori se învârte tot acolo. Mulți sponsori, multe puncte aduse în campionat, public fidel și constant, stadion nou, ultramodern, cu gazon hibrid.

A mutat printre primele pe lista de transferuri: Golofca definitiv de la CFR Cluj, Cristi Bărbuț de la Universitatea Craiova, se pregătesc Ciunciukov de la Academica Clinceni și Hugo Sousa de la Astra Giurgiu. Mai caută doi atacanți și un număr 10.

De ce n-ar încerca titlul în sezonul viitor?

Astra, Oțelul și Unirea Urziceni au reușit cu bugete mai mici, pe vremea când se juca un fotbal mai bun ca cel de azi. Așa că, având stabilitate financiară și organizare, poți emite multe pretenții. Chiar de titlu.

Banii veniți de la guvernul maghiar s-au dus în infrastructură, drepturile tv și sponsorii asigură funcționarea echipei din Sfîntu Gheorghe.

Sunt ingredientele pentru ca se poate coace de un titlu. Pentru pîine există Laszlo Dioszegi, cel care ține de la vîrsta de 9 ani cu aceasă echipă. Renumele și l-a făcut, inițial, prin brutăria pe care o are în Sfântu Gheorghe, în localitatea natală, și pâinea pe care o face, care a ajuns printre cele mai apreciate din țară.

Poate ajunge și echipa de fotbal. Ce se coace acum se coace bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *