Academica Clinceni a triumfat în Liga Elitelor U16. Promisiunile de azi, certitudinile de mâine

Academica Clinceni a devenit campioana României la U16.

 

În finala Ligii Elitelor U16, Academica Clinceni a învins cu 4-1 pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc. A fost o demonstraţie de forţa, tehnică şi determinare a tinerilor jucători antrenați de Daniel Popa în fața unui adversar depășit la toate capitolele. Finala a fost adjudecată cu golurile marcat  de Andrei Dima, Ianis Oprişan, Tudor Dinţică completate de un autogol al ciucanilor. De remarcat că golul primit în finală este singurul încasat de Academica Clinceni U16 pe toată durata campionatului, în timp ce a marcat de 13 ori.

”Diferenţa de pe tabelă este mare. Dar trebuie să ştie toată lumea că aceşti copii minunaţi şi-au făcut meciul uşor. Au pus în practică exact ceea ce am vorbit şi ceea ce am stabilit. Acesta este rezultatul muncii lor şi a întregului staffului. La nivel de juniori acest trofeu înseamnă maximum posibil. Dar faptul că l-am câştigat este doar o confirmare că lucrurile se fac bine şi ne obligă să continuăm să muncim şi mai mult. Obiectivul principal este cel de a forma jucători cât mai compleţi. Am primit un singur gol în acest campionat. Asta arată că am avut o organizarea bună. Sunt ore de munca a întregului staff. Ore de vizionări, sfaturi de la Ilie Poenaru şi de la alţi colegi antrenori. Organizarea bună a academiei şi bineinţeles calitatea jucătorilor ”, a punctat, la finalul disputei,  Daniel Popa, antrenor Academica Clinceni U16

Lotul Academica Clinceni U16

Ianis Stanciu, Mario Vieru, Tudor Dinţică, Alexandru Împungeroua, Robert Bădescu, LAur Vlăsceanu, Cosmin Costea, Alexandru Burcea, Andrei Dima, Alexandru, Ureche, David Nemţanu, Ianis Oprişan, Costin Dragomir, Omar Hussein, Valentin Bălan, Emiliano Constantin, Andrei Fadei, Dan Dragnea, Sorin Păun, Vlad Lazăr, Andrei Lazăr, David Ivănuş, Ianis Croitoru, David Dumitru, Alexandru Dumitru

Staff-ul tehnic

Daniel Popa – antrenor principal, Hetco Bogdan – preparator fizic, Răzvan Vasiliu – antrenor portari şi Tudor Palade – coordonator.

Astfel, Academica Clinceni a devenit campioana României la U16. La U17, Academica Clinceni a terminat seria de Est pe locul 3, în timp ce la U19, pe locul 5, tot în seria de Est.

Promovați la prima echipă

Performanța majoră realizată de echipa U16 de la Academica Clinceni nu va rămâne fără urmări la nivelul primei garnituri a ilfovenilor. Mereu atent al ceea ce se petrece în sectorul juvenil la Centrul de Copii și Juniori, Ilie Poenaru va chema la pregătirile care vor demara la 15 iunie pe cei mai talentați campioni de la U16.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *