Demisii în bloc la Poli Iași. Finanțare importantă de la bugetul local pentru echipa din Copou

Clubul de fotbal Politehnica Iași a primit o importantă gură de oxigen. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local de luni, consilierii locali au aprobat finanțarea clubului din Copou cu suma totală de aproape 1,4 milioane de euro (6,74 milioane de lei).
Astfel, în urma votului exprimat, Asociația „Clubul Sportiv Municipal Politehnica” Iași va primi circa 4,7 milioane de lei pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare și de natură salarială aferente perioadei 1 ianuarie – 31 mai 2021. Acordarea sumei a fost condiționată de înscrierea echipei de fotbal în Liga a II-a în anul competițional 2021-2022, precum și de prezentarea unui plan de management sportiv având ca obiectiv promovarea în Liga I.
Suplimentar față de această sumă, clubul va primi, începând cu 1 iulie 2021, 1,5 milioane de lei, banii fiind destinați pregătirii noului sezon competițional de fotbal, în vederea participării echipei în eșalonul secund. De asemenea, a fost aprobată finanțarea Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași – Centrul de Copii și Juniori – Academia CSM Politehnica Iași cu suma de 500.000 de lei.
Finanțarea a fost condiționată de retragerea asociaților clubului din Comitetul Director și din Adunarea Generală a Asociaților (AGA). Înainte cu o zi de această ședință, cei cinci membri, Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Mircea Ursu, Ion Apostol, Ion Melinte, i-au anunțat pe consilieri că renunță la toate funcțiile pe care le au la club, decizie ce a dus la deblocarea finanțării.
Vor primi finanțare și alte activități sportive desfășurate în cadrul structurilor sportive din Iași afiliate la federațiile naționale. Astfel, rugby-ul masculin va fi susținut cu 500.000 de lei, handbalul feminin cu 350.000 de lei, fotbalul feminin cu 350.000 de lei, baschetul masculin cu 300.000 lei, iar minifotbalul cu 35.000 de lei. Nu în ultimul rând, suma alocată derulării proiectului „Ambasadorii Iașului” a fost suplimentată cu 28.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *