Daniel Nazare nu înțelege de ce a ajuns OFK Belgrad în Ghencea. De ce nu Mostiștea Ulmu sau Nouva Mama Mia Becicherecu Mic?

CSA Steaua a inaugurat cu mult fast noul stadion din Ghencea. Frumos, cochet, aproape 100 de milioane de euro din bani publici, asistență numeroasă, festivități, diplome, artificii. Foarte bine.

Dar pentru un amical de gală ar fi trebuit un nume mai important, cu rezonanță europeană.

O deținătoare de Cupa Campionilor: Steaua Roșie Belgrad. E doar un exemplu la îndemână, mai ales că sârbii dispută azi un amical banal cu Sturm Graz. Dar mai existau și alte variante accesibile.

Daniel Nazare nu înțelege de ce a ajuns OFK Belgrad în Ghencea. De ce nu Mostiștea Ulmu sau Nouva Mama Mia Becicherecu Mic?

S-a ales OFK Belgrad din simplu motiv că s-a jucat meciul de deschidere al vechoului stadion, 1974. După aceeași logică, când se va mai construi un nou stadion în Ghencea, peste vreo 80 de ani, tot OFK Belgrad va veni?

O echipă modestă, de liga a treia, cu fotbaliști slabi spre foarte slabi, preocupați de cu totul altceva, mai puțin de fotbal.

Dar nu cred că asta era ideea: să-i bați neapărat! Dacă pierzi, ce relevanță are? E doar un meci de gală. Interesul era mai mare dacă era un adversar mai bun.

Așa putea veni Mostiștea Ulmu, măcar câțiva jucători din echipa de seniori deja desființată, sau Nuova Mama Mia Becicherecu Mic. Așa am fi avut parte de o victorie tot la scor contra unei reprezentante din liga a treia valorică.

De ce nu un meci de oldboys? 

Sau mai bine se disputa un meci de oldboys, să vedem ce mai știe cu mingea Boloni sau Pițurcă, Tudorel Stoica ori Fane Iovan.

La centru Ion Crăciunescu și pe margine Valentin Ceaușescu. Ar fi fost mai captivant decât incursiunile lui Chipirliu printre fundașii adormiți ai vecinilor noștri.

Înaintea partidei, a fost retras tricoul cu numărul 7 pe care Marius Lăcătuş l-a purtat la Steaua. O pânză uriaşă, reprezentând tricoul lui Lăcătuş, asemănătoare cu cele de la Euro-2020, a fost desfăşurată la centrul terenului, iar pe ecranele noii arene au fost prezentate imagini cu goluri marcate de Lăcătuş în cariera lui de fotbalist.

Cumpără Revista 100% Sport Romănia – Ediția Iunie 2021!

Nu cred că a fost neapărat o idee bună, dar înțeleg respectul acordat.

A fost Marius Lăcătuș cel mai mare stelist?

Retragându-se în timp și numărul 8 al lui Ilie Dumitrescu, 10 al lui Hagi, să nu ne mirăm de ce viitorii fotbaliști vor juca având numere de troilebuz pe spatele tricourilor.

În plus, Lăcătuș a fost foarte mare, dar au mai existat fotbaliști la fel de buni ca el. Iordănescu, Sameș, Marcel Răducanu, Ilie Dumitrescu sau Hagi sunt la fel de mari.

Lor când le retragem tricoul? Gata, știu, la viitorul stadion din Ghencea, după ce va fi demolat actualul. Și adversar, neapărat, OFK Belgrad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *