Gol după doi ani! Eugen Nica duce Călăraşiul în 16-imile Cupei României

Dunărea Călăraşi a trecut de o colegă de eşalon, Astra Giurgiu, în drumul către 16-imile de finală ale Cupei României

Restantă în campionat, din motive de multe ori justificate, Dunărea Călăraşi a luat o gură de oxigen în Cupa României.Victoria la limită în compania unei colege de eşalon, Astra Giurgiu, s-a conturat încă din primele minute ale confruntării desfăşurate pe arena Ion Comşa şi a trimis trupa călărăşeană în 16-imile de finală ale competiţiei surprizelor.

Eugen Nica, gol după doi ani!

Protagonistul calificării echipei călărăşene a fost Eugen Nica. Un vârf de atac promiţător, cu calităţi care îl recomandau acum câţiva ani drept unul dintre tinerii de certă perspectivă din fotbalul românesc, Nica s-a aflat în ultimii ani într-un con de umbră marcat şi de câteva accidentări. Redescoperit, la timp, de Augustin Goian, omul care nu şi-a pierdut încrederea în calităţile atacantului, Nica a oferit un prim răspuns concret la mâna de ajutor primită marcând singurul gol al partidei cu Astra Giurgiu. Fotbalistul nu mai înscrisese din toamna lui 2019 când semna unul dintre golurile Concordiei Chiajna în eşecul, din aceeaşi competiţie, Cupa României, cu FC Voluntari, 2-3! „Le mulţumesc celor care au avut încredere în mine, Mirel Condei, Augustin Goian, şi alţii. Lor de dedic reuşita din meciul cu Astra. Vor urma şi alte goluri pentru că vreau să dau un adevărat restart carierei mele la Călărași”, a punctat Eugen Nica după prima sa reuşită în tricoul Dunării.

Mână bună pentru Călăraşi

Într-o perioadă în care lucrurile nu mergeau în direcţia dorită la Călăraşi, echipă măcinată de diverse probleme, financiare în primul rând, puţini oameni de fotbal şi-au îndreptat atenţia asupra divizionarei secunde. La cererea conducătorilor echipei din Călăraşi Augustin Goian a răspuns prompt. Într-o primă fază l-a direcţionat la Dunărea pe Elijah Seymour, internaţionalul din Insulele Cayman care îşi croieşte, încet  dar sigur, drum către titularizare. A venit, apoi, direcţionarea lui Eugen Nica către divizionara secundă unde atacantul şi-a făct imediat simţită prezenţa pe tabela de marcaj. Lângă gol s-a aflat, de asemenea, şi Seymour care a avut o evoluţie apreciată, dar şi Ivan, un alt fotbalist direcţionat de acelaşi Goian către Dunărea şi care a oferit pasa de gol la reuşita lui Nica. Pe lista călărăşenilor se mai află alţi trei jucători reprezentaţi de Augustin Goian care aşteaptă definitivarea semnării actelor cu Dunărea.

Victorie pentru Mirel Condei

Om cu o îndelungată activitate la Călăraşi, ca jucător şi, mai apoi, ca antrenor secund, Mirel Condei primea, în vară, mandatul de antrenor principal al divizionarei secunde. Dornic chiar şi în  condiţiile mai dificile care guvernează acum activitatea la Dunărea Călărași de a duce echipa în play-off, Condei s-a aflat, în ultima perioadă, pe o altă lungime de undă cu responsabilii grupării. Tocmai de aceea antrenorul a luat loc în tribună la partida cu Astra, urmărind de la distanţă calificarea echipei sale. Jucătorii Dunării Călăraşi i-au dedicat succesul afişând un tricou pe care scria „Alături de Mirel”.

Norocoşi la tragerea la sorţi

Dunărea Călăraşi a avut şansă la tragerea la sorţi pentru 16-imile de finală ale Cupei României în condiţiile în care va întâlni una dintre cele cinci echipe din Liga a III-a prezente în această fază a competiţiei. Jocul cu CSM Slatina se anunţă a fi unul deschis oricărui rezultat chiar dacă trupa călărăşeană pleacă, clar, cu prima şansă la calificare. Până la meciul  din Cupă vine următoarea confruntare din campionatul eşalonului secund, cu necunoscuta Unirea Constanţa, în care cuvântul de ordine este victoria. Mirel Condei va avea, astăzi, o disucţie lămuritoare cu factorii de decizie ai echipei în urma căreia se speră, de ambele părţi, ca situaţia să se normalizeze şi tânărul antrenor să îşi reia, sâmbătă, locul pe banca tehnică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *