Surfingul în Australia face victime! Atacul unui rechin a provocat moartea unui sportiv. Cum se prezintă statistica deceselor din această cauză

Un bărbat a decedat în Australia ca urmare a unui atac de rechin în timp ce naviga pe o plajă din statul New South Wales.

În ciuda eforturilor echipelor de salvare, paramedicii nu au reușit să facă nimic pentru a-i salva viața, a indicat canalul de televiziune ABC.

Surferul, care avea 30 de ani, a primit îngrijiri medicale de la serviciile de urgență ca urmare sosirii unui elicopter pe Emerald Beach, la aproximativ 20 de kilometri nord de orașul australian Coffs Harbour.

Surfingul în Australia face victime! Atacul unui rechin a provocat moartea unui sportiv. Cum se prezintă statistica deceselor din această cauză

Rănile provocate de rechin la braț au fost fatale, iar plaja a fost închisă după incident.

„A fost devastator pentru toată lumea ceea ce am trăit în această dimineață pe plajă. Unii surferi locali și alte persoane au venit să-l ajute. Au fost incredibil de curajoși într-o situație dificilă ”, a declarat pentru televiziune Chris Wilson, un angajat al serviciului de ambulanță din New South Wales.

Potrivit lui Aaron Armstrong, un surfer care locuiește în zonă de două decenii, este primul atac de rechin înregistrat pe acea plajă.

NUMĂRUL 56 (108) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ CU UN SUPLIMENT LIGA I DE 50 DE PAGINI! DAVID POPOVICI, MINUNEA ÎNOTULUI ROMÂNESC!

În 2020, au existat 26 de atacuri de rechini în Australia, dintre care opt au fost fatale, potrivit datelor guvernului. Țara din Oceania se situează doar în spatele Statelor Unite în ceea ce privește numărul de întâlniri neprovocate rechin-om în 2019, potrivit Arhivei Internaționale a Atacului Rechinilor de la Universitatea din Florida.

Conform studiilor efectuate de agenția științifică guvernamentală CSIRO la începutul anului 2018, există aproximativ 2.210 rechini albi adulți în largul coastelor Australiei, considerate cele mai periculoase zone pentru surf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *