Ieșenii acuză arbitrajul după eșecul din Copou cu FC Buzău. Moment jenant pentru echipa lui Pustai

Poli Iași a pierdut partida de pe teren propriu cu FC Buzău, scor 0-1 (0-0), din cadrul etapei a 6-a a Ligii a 2-a, golul victoriei oaspeților fiind marcat de Ekollo, în minutul 78. 

Buzoienii au evoluat în superioritate numerică din minutul 50, când Okan, de la gazde, a fost eliminat direct de arbitrul Andrei Moroiță, decizie eronată a centralului partidei.

La final, antrenorul Costel Enache a criticat decizia luată de arbitrul Moroiță. ”A fost foarte exagerat acest cartonaș roșu. Din punctul meu de vedere nu se justifică eliminare, cred că era de ajuns cartonaș galben. Dar nu găsesc o scuză din asta. În timpul jocului am crezut că Okan a lovit cu talpa mai sus de genunchi și probabil a fost eliminat pentru duritate. Dar am revăzut faza și rămân la părerea că a primit roșu mult prea ușor”, a declarat antrenorul Costel Enache, acesta fiind completat de managerul general Florin Briaur: ”A fost o greșeală gravă de arbitraj. Nu poate fi roșu niciodată la această fază. E o eroare gravă, care a influențat cursul jocului”.

Buzoienii au evoluat în echipamentul vechi al gazdelor

Echipa oaspete a fost protagonista unui moment jenant la Iași. Oaspeții au venit în Copou cu două rânduri de echipament, dar nu au putut juca cu niciunul dintre acestea, întrucât culorile erau asemănătoare cu cele ale echipamentului oficial al gazdelor. În cele din urmă, ieșenii le-au venit în ajutor buzoienilor și le-au oferit un echipament negru, cel de deplasare din stagiunea trecută. Oaspeții au acoperit sigla Iașiului cu o bandă adezivă, la fel și sponsorul de pe spate.

”Aveam datoria față de voi, care veniți la stadion, față de suporteri, de televiziuni, să jucăm fotbal, asta ne este meseria. Nu puteam să nu-io ajutăm. Doar în teorie puteam să câștigăm cu 3-0. Dar nu ne-am gândit la lucruri mărunte. Probabil se rezolva situația într-un fel sau altul. Rolul nostru este să jucăm fotbal. Nu cred că a fost cineva cu gândul din club să profităm de lucrurile astea. În schimb nu am vrut să schimbăm noi echipamentul, pentru că nu era normal să-i dezbrăcăm pe jucători și am vrut să jucăm în culorile care reprezintă Iașiul, alb cu albastru, am ținut să jucăm cu culorile noastre. Am ținut să ajutăm în schimb cu tot ce putem, să ducem meciul la bun sfârșit. Nu ne-ar fi făcut cinste să profităm de pe urma unei astfel de situații. Chiar dacă am pierdut, am făcut-o cu demnitate, trebuie să jucăm fotbal”, a declarat la final antrenorul Costel Enache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *