OPINIE / RĂZVAN TOMA. PRIMUL EȘEC PENTRU CAMPIOANĂ ȘI UN HAT-TRICK CA LA CARTE

Marea noutate a adusă de această primă etapă după pauza preliminariilor pentru CM a fost cea dintâi înfrângere a campioanei CFR Cluj, care avea la ora începerii punctaj maxim. Interesant că aceasta a coincis cu primul meci de la revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică, un antrenor recomandat mai ales de faptul că știe să „închidă” bine jocul. Probabil că fostul antrenor, Marius Șumudică, cel care realizase 100% în campionat, și-a râs în barbă… O eroare defensivă la care a participat și portarul Bălgrădean au făcut posibil golul victoriei înscris cu capul de către Kage. Victoria Botoșaniului a fost meritată în fața unei echipe care a jucat din nou neconvingător și, sincer, nu avea față de neînvinsă. Dar și după acest eșec, încă are un avans considerabil, putând aborda nestresată viitoarele partide.

Despre ceea ce ar fi trebuit să fie derby-ul etapei, FCSB – Dinamo, m-am referit într-un material de ieri.

CSU Craiova și Sepsi, meci între două echipe de play-off și care s-au intersectat foarte scurt și cu Conference League, au terminat la egalitate. Astăzi ambele au poziții modeste în clasament, evident sub pretenții. Ambele goluri au fost marcate din ofsaid. Doar Divinitatea a făcut ca rezultatul final să fie în cele din urmă conform cu realitatea, căci gazdele au primit eronat un penalty, pe care însă Gustavo l-a executat slab, prilejuindu-i portarului Niczuly o nouă intervenție excelentă, așa cum a avut pe parcursul întregului meci, acest punct datorându-i-se foarte mult. Altfel, apărarea lui Sepsi a făcut multe gafe, noroc însă cu intervențiile bune ale fundașului slovac Niňaj, chiar și atunci când arbitrul Barbu în colaborare cu tușierul din acea zonă au decis eronat acordarea acelui penalty.

Un meci foarte frumos au oferit cele două actuale revelații, dar ambele echipe istorice, UTA și Rapid. Ca de obicei la Arad, spectacol a fost și în tribune. Rapid părea că va obține victoria după ce Al. Albu, cel care în sezonul trecut evoluase chiar pentru UTA, semnase al doilea gol, în minutul 21. Însă gazdele, purtate în spate de entuziastul său public, au izbutit două goluri în ultima decadă, restabilind egalitatea.

Celelalte nou-promovate nu s-au descurcat la fel de bine, pierzând la limită în niște partide echilibrate, lunecând astfel în partea a doua a clasamentului. Dacă la Pelici nu se pune problema, scaunul tehnic al lui Mutu nu mai este atât de sigur.

FCV Farul continuă ascensiunea, de această dată pe biata spinare a Academicii Clinceni, care arată tot mai mult a principală candidată la retrogradare. Cu acest prilej, Jefté Betancor a realizat un hat-trick așa cum scrie la care, depășindu-l în fruntea golgeterilor la zi pe Sorescu de la Dinamo, totalizând șapte reușite. A făcut treabă bună FC Voluntari în sezonul trecut când a transferat acest jucător, dar nu și când l-a cedat. De această dată inspirația s-a dus spre Gică Hagi care l-a achiziționat acum în vară. În pofida acestui nou eșec, continuu să susțin că ar fi o eroare îndepărtarea antrenorului Ilie Poenaru, căci nu de la el provin problemele de la echipă.

Gluma se îngroașă și pentru Gaz Metan care a adunat 8 meciuri fără victorie, din care 7 înfrângeri, fiind acolo în baza clasamentului, cu Academica și Dinamo în ceea ce poate fi numit trioul cel mai neinspirat din acest start de sezon. Doar în pielea lui Mihai Teja să nu fii. FC Voluntari în schimb este într-o revenire prin care a trecut rapid de la rece la cald, aflându-se acum aproape de granița play-off-ului.

 

Cifrele etapei

Meciul 50 în Liga I: Căpușă (Chindia), Cr. Dumitru (CFC Argeș)

Debut: Rainov, Arias (ambii CFC Argeș), Marquet, Compagno (ambii FCU Craiova), Adjei-Boateng (CFR Cluj), Șteau (Gaz Metan)

Golul 20: Gustavo (CSU Craiova)

Golul 10: Al. Albu (Rapid), G. Miron (FCSB)

Golul 1: Ișfan (CFC Argeș), Kage (FC Botoșani), Sali (FCV Farul)

A 50-a înfrângere pentru Dan Petrescu

Meciul 150 pentru Mihai Teja

Liviu Ciobotariu a primit golul 150 ca antrenor în Liga I

Meciul 2250 și totodată înfrângerea 550 pentru Dinamo

FC Voluntari a primit golul 350

Prima victorie a lui FC Voluntari la Mediaș într-a 10-a confruntare între cele două acolo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *