OPINIE | Alin Buzărin crede că fotbalul românesc ne ia la un mișto crunt

De la 0-14 la 4-1, via 0-6

Așadar, Unirea Constanța. Dacă am fi ironici, am spune că e o echipă născută din spuma mării. Dar accesăm registrul serios și constatăm doar că Unirea e un rest vulcanic al transformării Viitorului în Farul. O rocă nouă, căreia geologii încă nu i-au dat de cap. Adversarii, nici atât.  Reorganizare?

Cu copii de 16-17 ani în componență, Unirea pierdea nu demult la Buzău cu 0-14. Paisprezece, patrusprezece, ziceti cum vreți. Urma apoi reorganizarea, sub aripa lui Vasile Geambazi. Vasi, așa cum îl știe toată lumea. Cel mai bun atacant al lui Gigi Becali, în sensul că-l scoate mereu la înaintare. Acum au încropit o echipă din ce-a căzut de pe răzătoarea trupei secunde de la Berceni. 0-6 acasă cu Poli Iași nu e cine știe ce progres față de acel 0-14 de la Buzău. Urma meciul de la Metaloglobus…

Fabrica de jucării

Așadar, Metaloglobus, cu „Nic” Grigore antrenor, cu Dani Lung, Alex Coman, frații Herea (a jucat doar unul), cu Cazan junior, nume cunoscute ale primei ligi. Grupați în investiția arăbească, acea oază sintetică din Pantelimon. Pentru cine vrea să facă asocieri nepotrivite, Metaloglobus a fost pe vremea lui Ceaușescu fabrică de jucării. Ne place joaca, indiferent se vârstă, nu-i așa?

Metamorfoza

Meciul Metaloglobus -Unirea Constanța (îmbrăcată in echipamentul FCSB-ului) s-a terminat 1-4. Probabil că priceperea antrenorului Leo Strizu a făcut ca Unirea să treacă in doar câteva zile de la 0-6 la 4-1 Cine spunea că mingea e rotundă, avea dreptate. Totul e posibil, vin antrenorii și ne spun ce și cum. Pregătire serioasă, respectarea indicațiilor, efort pus in slujba echipei. Dincolo, la învinși, delăsare, dezisteres si, probabil, o schimbare de antrenor. Pleacă „Nic”, vine Bogdan Argeș Vintilă. VBA. În Pantelimon…după blocuri…Jucătorii „fabricii de jucării” rămân. Ei au contracte!

Noi, fraierii!

Cine pariază și a mizat pe acest 4-1 după 0-14 și 0-6, om s-a făcut! A fi inspirat când completezi biletul e o chestiune esențială! Dar dacă privim lucrurile prin prisma pariurilor, putem fi oricând stigmatizați. Ce probe avem? Cine ne dă dreptul să vorbim astfel? Nimeni, nu?

Dar parcă pe la FRF era pe vremuri și un departament de integritate…O mai fi? Sau poate nu mai e nevoie de el, că doar noi suntem integri din naștere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *