Răzvan Toma / Opinie după etapa a 10-a. Inspirația lui Chipciu și ghinionul debutantului Mercioiu

Campioana și în același timp liderul la zi, CFR Cluj, a trecut și peste hopul UTA. A fost chiar o mare încercare, din care dacă nu ar fi avut și noroc, nu ar fi putut lua toate cele trei puncte. De altfel, după meci, atât antrenorul Dan Petrescu, cât și câțiva dintre jucătorii intervievați au recunoscut cu fair-play acest lucru. Și așa cum a spus tehnicianul CFR-ului, nu multe echipe vor mai pleca cu puncte, chiar punct de pe „Francisc Neuman”. Printre multele acțiuni ofensive ale gazdelor, susținute de aceeași atmosferă din stadion care a fost din nou la înălțime, cea mai remarcabilă a fost bara din prelungiri a debutantului Mercioiu. De remarcat și golul de excepție izbutit de Chipciu, care nu marchează des, dar și când o face, este pe cât de spectaculos, pe atât de util.

FCSB a dominat partida cu Academica și a obținut o victorie mai facilă decât o arată scorul. Adversara însă a izbutit să profite de momentele de relaxare ale roș-albaștrilor, marcând două goluri, ceea ce mai reușise doar de două ori în cele 10 etape scurse.

Dinamo este o echipă care la această oră ar trebui să arunce prosopul. Ea continuă să o încaseze, chiar de la rivale, doborând aproape de la meci la meci recorduri negative. Meciul a fost unul inegal, aproape un déja-vú precum la partida cu FCSB din urmă cu două etape. Și acum dezastrul a pornit de la eliminarea prematură a unui jucător al său, Giafer, mult prea crud și total neexperimentat atât pentru postul pe care a fost folosit, cât și pentru meciuri de o asemenea încărcătură. Cei de la CSU Craiova însă să nu se îmbete cu apă rece, căci au câștigat o partidă inegală din toate punctele de vedere. Au mai făcut-o după meciul cu Voluntari, din etapa a 4-a, când au câștigat tot în fața unei echipe aflată în inferioritate numerică, și apoi au luat-o pe cârcă la Arad.

FC Botoșani a demonstrat de ce nu poate fi o candidată la titlu, nefiind în stare să reziste unui ritm impus pentru un asemenea deziderat. Cu destulă șansă a scos finalmente un punct din partida sa de-acasă cu o echipă aflată la ceva distanță de ea în clasament, FCU Craiova.

Rapid parcă vrea să-și ceară scuze pentru rezultatele din start de sezon care i-au depășit cu mult potențialul, prin înfrângeri pe linie care au coborât-o de pe piscurile clasamentului și au adus zâzanie la club, făcându-i pe mulți să descopere abia acum ce rău e să nu ai un antrenor cu licență pro, punându-se tot mai des în discuție înlocuirea lui Mihai Iosif. De partea cealaltă merită evidențiat saltul celor de la FC Voluntari, după patru victorii consecutive, care în urma rezultatelor contradictorii pe care le-a avut în acest sezon s-a metamorfozat repede dintr-o candidată la retrogradare într-una la play-off! Situația însă poate deveni oricând reversibilă.

Apropo de rezultate norocoase, la acest capitol s-a înscris în această etapă FCV Farul, care a izbutit în prelungiri să marcheze golul victoriei, după ce în urmă în minutul 86 fusese egalată. Cu noroc sau nenoroc, cele trei puncte obținute mențin echipa dobrogeană pe podium.

Au fost și două rezultate „albe”, la Pitești și Mediaș, primul putând fi împiedicat de un penalty dacă ar fi fost transformat de Daniel Popa de la Chindia. Puncte care ajută și nu prea pe cele care le-au obținut.

 

Cifre

Meciul 350: D. Nistor (CSU Craiova)

Meciul 150: Bordeianu (CFR Cluj)

Meciul 50: Bg. Rusu (CS Mioveni), Stahl (Rapid), Baiaram, Cîmpanu (ambii CSU Craiova)

Debut: Robert Popa (FCU Craiova), Mercioiu (UTA)

Primul gol: Dawa (FC Botoșani)

Viitorul a marcat golul 450 prin Jefté Betancor

Ca antrenor de Liga I, György Bálint (UTA) a primit golul 50

CSU Craiova și-a egalat cel mai sever scor cu care a câștigat, tot cu un 5-0 a câștigat în fața lui FC Voluntari, la 27.09.2021

A fost prima victorie a lui FCSB pe teren propriu în fața Academicii Clinceni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *