Judoka Vlăduț Simionescu, medaliat cu argint la Grand Prix-ul de la Zagreb

Sportivul ieșean Vlăduț Simionescu s-a clasat pe locul 2 la Grand Prix-ul de judo desfășurat la Zagreb, în Croația. Judoka pregătit de prof. Costel Năftică la CS Politehnica Iași a fost învins în finala categoriei +100 kg de olandezul Jur Spijkers, numărul 20 mondial și a intrat în posesia medaliei de argint.

Până la finală, sportivul ieșean în vârstă de 31 de ani a avut liber în primul tur al Grupei C, iar în sferturi l-a învins pe sârbul Zarko Culum. În semifinale, Vlăduț a trecut de slovenul Vito Dragic, numărul 33 mondial, ajungând astfel să lupte pentru aur cu olandezul Spijkers. De cealaltă parte, olandezul l-a învins în sferturi pe ucraineanul Yevheniy Balyevskyy, iar în semifinale l-a întrecut pe finlandezul Martti Puumalainen, numărul 35 mondial, câștigătorul Grupei B.

Argintul cucerit la Zagreb îi va aduce lui Vlăduț Simionescu 500 de puncte, zestre cu care va urca în top 20 mondial, până pe locul 18.

Tot la categoria +100 kg a concurat și Mircea Croitoru, însă acesta a fost eliminat în optimile Grupei A de ucraineanul Yevheniy Balyevskyy, cel care avea să obțină medalia de bronz, alături de finlandezul Martti Puumalainen.

La Grand Prix-ul de la Zagreb au participat 243 de sportivi din 35 de țări de pe 4 continente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *