Se simt bine la Craiova. Academica a câştigat amicalul cu trupa lui Mititelu

Ionuţ Chirilă a bifat primul său succes ca antrenor al echipei Academica Clinceni

Academica Clinceni a bifat primul succes cu Ionuţ Chirilă antrenor în jocul amical disputat cu o colegă de eşalon, FC U Craiova, la baza de pregătire a formaţiei din Oltenia. Meciul, spectaculos, a adus multe goluri, cinci, în contul unei favorabil, la final, 3-2, în contul ilfovenilor.

Cascini, omul cu golul

Academica Clinceni pare să acopere lipsa unui autentic om de gol cu prestaţiile tot mai solide ale mijlocaşului Juan Batista Cascini. Devenit, clar, cel mai bun om echipei în acest sezon, cu prestaţii mereu concludente, Cascini este şi golgeterul formaţiei ilfovene în acest sezon. După ce marca golul egalizator, 1-1, cu FC Botoşani, mijlocaşul a punctat şi în testul cu oltenii unde au mai fost prezenţi, pe lista marcatorilor, Omoh, din penalty,  şi Moulin .

Academica revine la Craiova

Academica Clinceni a tratat jocul amical de la Craiova ca pe o partidă normală de campionat. Deplasarea către locul disputei a fost făcută cu o zi înaintea jocului tocmai pentru ca jucătorii să simtă presiunea unui meci amical tratat ca unul oficial. În etapa care urmează trupa antrenată de Ionuţ Chirilă se întoarce la Craiova pentru jocul cu CS Universitatea. Meciul se va disputa în cele mai bune condiţii pe un gazon refăcut total de oficialităţile din Bănie în pauza competiţională.

Chirilă vrea tacticizare maximă

Jucătorii de la Academica Clinceni par să înţeleagă, de la meci la meci, ceea ce le cere din punct de vedere tactic Ionuţ Chirilă. „Vreau să construim jocul. Suntem o echipă mică, putem face rezultate împotriva unor echipe cu valori individuale net superioare prin o organizare a jocului, cu tacticizare dusă la paroxism. Când joci împotriva unor echipe în care un singur jucător are salariu întregii mele echipe, asta trebuie făcut. Doar așa poți echilibra diferența de valoare individuală față de echipe precum CFR, Craiova, FCSB, singurele din România cu stabilitate financiară. Este o muncă îngrozitor de grea, am luat o echipă cu două puncte după nouă etape și nu am avut posibilitatea de a face vreun transfer. Trebuie să ridici nivelul valoric al jucătorilor pe care îi ai la dispoziție. Am mare încredere în jucătorii mei, având în vedere creșterea vădită a jocului de la meciul cu FCSB la cel cu Botoșani, apoi la amicalul de ieri. Important este să creștem ca joc, să ne construim frumos”, a spus Chirilă după victoria amicală de la Craiova.  Academica rămâne ultima în clasamentul la zi din prima ligă, cu doar 3 puncte, dar oferă semne respectabile legate de un reviriment aşteptat de toţi cei implicaţi fotbalistic la Clinceni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *