Bosniaco-românul Dragan Petricevic revine la cârma naționalei de baschet masculin a României!

Naționala României de baschet masculin are un nou antrenor: bosniaco-românul Dragan Petricevic!

FR Baschet a anunţat că naţionala masculină va fi condusă de Dragan Petricevici, de la SCM Timişoara, fiind anunţat şi lotul jucătorilor convocaţi pentru meciul din noiembrie, cu Luxemburg, din precalificările CE din 2025.

Dragan Petricevici (52 de ani) a mai condus reprezentativa de seniori, precum şi echipe naţionale juvenile, iar în funcţia de antrenor principal îi succede lui Tudor Costescu.

Bosniaco-românul Dragan Petricevic revine la cârma naționalei de baschet masculin a României!

Bosniaco-românul Dragan Petricevic, care activează la echipa SCM Timişoara, în Liga Naţională, a condus naţionala feminină în perioada 2017-2018.

El a pregătit numeroase echipe din România, pe U Invest Cluj-Napoca, Politehnica Moldrom Iaşi, West Petrom Arad, Asesoft Ploieşti, Farul Constanţa, la masculin, CSM Târgovişte şi U Cluj-Napoca, la feminin.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

A cucerit titlul în Liga Națională de patru ori, a câștigat o dată Cupa Campionilor Africii, mai are în palmares campionatul Tunisiei, trei Cupe ale României și o Cupă a Tunisiei.

În plus, a încheiat de trei ori ca antrenor pe locul al doilea în Liga Națională, a disputat alte trei finale în Cupa României și una în CEWL, are trei bronzuri în campionatul României și unul în CEWL.

În total, 20 de clasări pe podium în competițiile menționate. În afara României, Dragan Petricevic a mai pregătit echipe din Serbia, Bahrain, Georgia, Egipt și Tunisia.

În 28 noiembrie, România va disputa meciul cu Luxemburg, în deplasare, din precalificările CE2025.

Cum se prezintă lotul României pentru precalificări?

Petricevic (52 ani) a convocat 16 jucători pentru precalificările FIBA EuroBasket 2025, „vulturii” urmând să evolueze în Grupa B, alături de Luxemburg şi Albania: Tudor Gheorghe, Mihai Măciucă (ambii de la FC Argeş Piteşti), Lucas Tohătan, Rareş Uţă (ambii de la BC CSU Sibiu), Marcu Badiu, Rolland Torok (ambii de la CSO Voluntari), Patrick Richard, Luca Colceag, Ştefan Grasu (toţi de la U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Vasile Luca (CS Rapid), Tudor Fometescu, Bogdan Nicolescu (ambii de la CSM CSU Oradea), Dragoş Diculescu (Lanstede Hammers Zwolle/Olanda), Bogdan Popescu (CSM Ploieşti), Alexandru Olah (SCM OHMA Timişoara), Emanuel Căţe (UCAM Murcia/Spania).

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Din grupa României mai face parte naţionala Albaniei. Se va juca pe sistemul ”fiecare cu fiecare” în dublă manşă, iar tricolorii au următorul program: cu Luxemburg (28 noiembrie, deplasare), cu Albania (24 februarie 2022, acasă), cu Luxemburg (30 iunie, acasă) şi cu Albania (3 iulie, deplasare).

Din cele 10 echipe naţionale implicate în prima fază a precalificărilor, prima clasată în fiecare din cele trei grupe se va califica mai departe, precum şi una de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

Meciurile din faza a doua a precalificărilor se vor juca în august 2022, noiembrie 2022 şi februarie 2023.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *