Piedică lui Poenaru. Academica a remizat cu Gaz Metan Mediaş

Academica Clinceni a obţimut un punct preţios în deplasarea de la Mediaş

Academica Clinceni s-a întors cu un punct preţios de la Mediaş la capătul confruntării cu Gaz Metan. A fost o întâlnire specială a lui Ilie Poenaru, acum la Gaz Metan, cu formaţia pe a cărei bancă tehnică s-a aflat aproape patru ani

Replică bună, punct meritat

Academica s-a repliat rapid după eşecul drastic suferit pe teren propriu în disputa cu UTA controlând, în general, ostilităţile în jocul de la Mediaş. Încep să se vadă anumite automatisme în jocul ilfovenilor care a arătat bine la Mediaş şi oferă speranţe pentru partidele care urmează în încercarea de a aduna punctele necesare părăsirii ultimei poziţii din clasament.

Cascini face legea

Chiar dacă a etalat o prestaţie de culoare, având mai multe situaţii de a marca, Academica se pregătea să plece învinsă de la Mediaş. Irobioso marca în contul gazdelor, în minutul 71, şi Ilie Poenaru părea să guste un succes important. Omul determinant al Academicii în acest sezon, Juan Batista Cascini, s-a dovedit a fi din nou decisiv în economia jocului şi a rezultatului final marcând, în prelungiri, golul unei meritate remize.

Chirilă este mulţumit

Antrenorul Academicii, Ionuţ Chirilă, a fost mulţumit la final de prestaţia jucătorilor săi încununată de o remiză apreciată.

“Lucrurile sunt foarte clare pentru mine, noi ne construim echipa. Important este că jucăm, că facem o propagandă bună fotbalului. Nu suntem o echipă care joacă distructiv, nu aruncăm mingi. Încercăm să construim atacuri poziționale în condiții de adversitate și spații mici.

Când o să ajungem la o circulație a balonului în terenul advers superioară, atunci o să fim puternici. Și când vom antrena polivalența jucătorilor, ca ei să poată schimba din 4-4-2 în 4-2-3-1 sau în 4-3-3, în funcție de problemele pe care ni le pun adversarii în teren. Pentru că nu poți să joci la fel împotriva Gazului cum joci împotriva Stelei (n.r. – FCSB), nu poți să joci împotriva Craiovei cum joci împotriva Botoșaniului.

Dar am spus, acest lucru se face în 6 luni, nu mai repede, pentru că este un volum de muncă la ce vreau eu să fac aici”, a declarat Ionuț Chirilă la flash-interviul de după meci.

Luni vine Rapidul

Academica va căuta să culeagă punct sau puncte şi în jocul cu Rapid care închide runda care urmează la nivelul primei ligi. Disputa cu giuleştenii este în Ştefan cel Mare, lunea viitoare, de la ora 20.30, şi anunţă încă de pe acum o partidă de real interes

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *