Opinie Alin Buzărin | Ministrul Sportului, Eduard Novak, a încercat să pară patriot, dar s-a făcut de râs

Țeapa luată de Novak

Când nu transpiră pe bicicletă, Eduard Novak pedalează în gol, nereușind să învârtă lanțul exercițiilor de imagine de care se pare că este avid. Zilele trecute a ieșit cu o declarație în care a vrut să pară laolaltă Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare și Eroina de la Jii. A spus că a vorbit el, dumnealui, Domnia Sa, la CNSU, la ”situații de urgență”, pentru ca echipa Islandei care va ateriza la București pentru meciul de joi, din preliminariile CM de fotbal, să se poată caza totuși în România, chiar dacă nu toți islandezii dețin cerificate verzi.

România, ca țară

Se știe, la noi hotelurile au voie să-i cazeze doar pe vaccinații posesori de certificat vede. Pe nimeni altcineva. Iar dacă România, ca țară, nu i-ar fi permis Islandei, ca echipă de fotbal, să se cazeze pe teritoriul ei, atunci România, ca echipă de fotbal, ar fi riscat să piardă meciul la masa verde. Asta ne mai lipsea, și-așa suntem săraci rupți în tur, n-avem puncte, n-avem nimic, nimic, nimic…

NUMĂRUL 57 (109) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! GABI RUSE, ÎN TOPUL SELECT AL TENISULUI

Pila, ca mijloc de producție

Noroc că-l avem pe dom` ministru, mare patriot, iubitor de neam și de țară. Apărător al valorilor sportului, care firește că sare când e fotbalul la necaz. A ”intervenit” `mnealui pe la ”Situații de Urgență. Adică a pus o pilă, lucru pe care-l avem în sânge, fie că ne-am născut la Miercurea Ciuc sau la Văscăuți. A rezolvat dom` ministru, că de-aia-i ministru! Să aibă voie islandezii să se cazeze, că e o situație excepțională, e vorba de o delegație, bla,bla, bla.

Pila se pare c-a funcționat și iată cum islandezii au voie să se cazeze, iar efigia lui Carol Eduard Novak plonjează direct în panoplia celor mai mari eroi ai neamului! Nici că se putea un exercițiu de imagine mai eficient! Românii ar trebui să-i fie recunoscători pe vecie lui Novak, datorită strădaniilor sale, a fecundei neodihne de care dă dovadă, nu mai pierdem meciul cu Islanda la masa verde! Să avem grijă acum să nu-l pierdem nici pe teren!

Selecționerul căzut din copac

Înainte de a purcede la zbor câtre România, selecționerul din țara rece, dar cu izvoare fierbini, a fost întrebat de situația creată la București. Firește că povestea cu certificatul verde, obligatoriu la cazarea pe pământ românesc, răzbătuse până în cețosul Reykjavik, doar suntem în era comunicării.

Arnar Vidrasson a părut că în acel moment pică din copac. După ce-a înțeles situația (probabil că i-a luat destul de mult!) a spus că niciodată nu s-a pus o astfel de problemă pentru că ABSOLUT TOATĂ LUMEA din delegația isandeză, jucători, staff tehnic, medical, bucătar și ce-o mai fi, este vaccinată cu schemă completă, deținătoare de certificat verde și, prin urmare, cazabilă în orice cotlon al acestei planete. Inclusiv în atât de pretențiosul București!

Ținta bășcăliilor

Iată cum din erou asumat al nației, ministrul Novak a devenit un soi de erou inutil. Un personaj de vodevil, care se bagă ciocoiește în seamă, încercând să pară salvator și să-și umfle mușchii, altfel destul de antrenați la pedale. O asemenea pățanie se numește în termeni populari țeapă, iar patriotardul ei erou devine automat, din erou ținta bășcăliilor. Le merită din plin!

NUMĂRUL 57 (109) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! GABI RUSE, ÎN TOPUL SELECT AL TENISULUI

  • Gabriel Degeratu 9 noiembrie 2021 at 19:36

    Un alt motiv pentru care o felicit pe campioana Ana Maria Branza-Popescu ca a refuzat sa dea mana cu acest baiat! O felicit din nou. Asa am procedat si la momentul respectiv !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *