NUMĂRUL 58 (110) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CARMEN TOCALĂ, DOAMNA BASCHETULUI ROMÂNESC: “Federația de baschet nu trebuie să mai stea cu mâna întinsă”

Numărul 58 al Revistei 100% Sport România, 110 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut joi, 11 noiembrie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Și pentru că împlinim peste o lună exact 5 ani de când proiectul IlfovSport a devenit 100% Sport, pentru a acoperi întreaga țară, nu doar o regiune a României, partenerul nostru oferă la fiecare revistă cumpărată o cremă pentru bărbați Nivea Men.

Pentru numărul de noiembrie am ales-o pe una dintre cele mai puternice femei din sportul românesc, doamna Carmen Tocală. Cunoscută drept o femeie extrem de ambițioasă încă din vremea în care era jucătoare, la Sportul Studențesc, tulceanca a trecut la acțiune în puținul răstimp scurs de la realegerea sa. În cel de-al treilea mandat al său, Federația Română de Baschet a adoptat, printre altele, înființarea a 11 sucursale regionale.

Trebuie menționat că ea a renunțat la candidatura președinției FIBA, doar pentru a ajuta baschetul românesc: “Nu știu ce m-a determinat cel mai tare să mă întorc. Sper că nu orgoliul, pentru că nu ar fi o calitate. M-am gândit că nu însemn nimic pe plan internațional dacă federația din care eu provin și federația care m-a format pe mine, profesional vorbind, nu mai are performanțele pe care le știam eu”. În numărul 58 al 100% Sport citești un interviu amplu cu planurile lui Carmen Tocală.

CE MAI CITIM ÎN 100% Sport

TROFEE DISPĂRUTE. În 1883 a luat ființă „The British Home Championship”, un campionat la care au participat, timp de o sută de ani, echipele de fotbal ale Angliei, Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord (inițial Irlanda mare).

BRAȘOV. Dan Calancea este noul selecționer al echipei naționale feminine de baschet a României. Un tip echilibrat, foarte bine pregătit și extrem de pasionat de baschet. Calancea a mai fost ofertat în trecut de șefii FRB pentru a fi selecționerul echipei naționale feminine, însă doar acum a acceptat.

DOBROGEA. Cel mai mare concurs de triatlon din sud-estul Europei a depășit dificultățile cauzate de pandemie și a readus bucuria în sufletele triatloniștilor din România.

OLTENIA. În spatele multor rezultate notabile stă profesorul-antrenor VALENTIN BOBOŞCA, un luptător care şi-a găsit vocaţia în învăţământ, după ce a încheiat o carieră prolifică.

MOLDOVA. Iașiul are, în premieră, un campion național la raliuri! La doar 37 de ani, pilotul ieșean Răzvan Nechifor a cucerit în acest sezon două titluri naționale în Campionatul Național de Raliuri Betano, ambele la Clasa NAT11.

GOLURI DE PUS ÎN RAMĂ. O nouă rubrică își face loc de acum în paginile 100% Sport, iar caricaturistul Florin Blăgoi vă desenează goluri de pus în ramă.

INTERVIU. Bănățeanul Virgil Gătăianțu, pe numele său din acte, s-a pregătit din fragedă pruncie să ajungă „fruncea” în muzică. De ani buni unul dintre cei mai populari dar și statornici prezentatori de emisiuni-concurs, nu a lăsat complet deoparte muzica, cum n-a făcut-o nici cu o altă mare pasiune de-a sa, sportul.

HANDBAL. Dinamo București a devenit și mai puternică de la numirea lui Xavi Pascual. Întrebat de ce nu a mai rămas la FC Barcelona, Xavi Pascual a răspuns: „Barcelona este trecut. Problemele mele sunt Dinamo și echipa naţională a României!”.

MULTIMEDIA. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC. În noul număr, despre jocurile NHL22 și Far Cry 6.

PORTRET. Fundașul central Justin Ștefan Sgîrcitu are doar 16 ani și deja a început prima lui experiență în străinătate, după ce a semnat cu Benevento.

BEST ELEVEN. Ilie Stan și cea mai bună echipă. Antrenorul român a ales o echipă în care se regăsesc marii fotbaliști ai Milanului din perioada 80-90.

Comments are closed.