Opinie Daniel Nazare | FRF merge tot pe regula Under 45 la selecționer: băieți tineri, de treabă, dar fără experiență!

Mirel Rădoi a plecat sau va pleca de la echipa națională. Nici nu mai contează, după 0-0 cu Islanda, 2-3 cu Armenia și 0-0 cu Macedonia de Nord. Trei rezultate care simboliează forma de moment a tricolorilor în diverse perioade de timp.

Discuția e dacă am avut o echipă slabă cu selecționer bun sau echipă modestă cu antrenor șovăielnic. Probabil că una din cele două variante, cert este că va fi schimbat / demis / uitat / aruncat.

FRF, prin marile somități Stoichiță, Burleanu și Bodescu, va merge tot pe regula Under 45. Se va gândi la Mutu, Dică sau Edi Iordănescu. În niciun caz la Boloni, Gâlcă, Hagi sau Dan Petrescu.

Opinie Daniel Nazare | FRF merge tot pe Under 45: băieți tineri, de treabă, dar fără experiență!

Argumentele sunt simple pentru primii: ieftini, influențabili, cuminți, obedienți, lipsiți de experiență și prea puțin charismatici. Nu trebuie să străluceascp mai tare ca șefii de la Casa Fotbalului.

Duminică se vor juca ultimele partide din grupă, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda şi Liechtenstein – România (Vaduz), toate de la ora 19:00.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Pentru a ocupa locul al doilea în grupă şi a se califica la baraj, România, care nu a mai participat la o Cupă Mondială din 1998, are nevoie de o victorie cu Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă la Skopje cu Macedonia de Nord. Slabe speranțe!

Uitați-vă la strategia FRF la antrenori Under 21 și seniori la echipele naționale în ultimii doi-trei ani: Mutu, Bratu, Contra, Rădoi, printre ei și Dică. Toți Under 45.

Așa câ să nu aveți așteptări. Face cel mai bine la pshic, va veni tot un tinerel să ne anunțe că va face și va drege după care se va îneca precum Mirel Rădoi. Și, inevitabil. o vom lua mereu de la capăt.

———————————————————————————————————————————————————————-

 Daniel – Andrei Nazare (43 de ani) este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România. Este acum reporter special la Prosport.ro și senior-editor la Revista 100 % Sport. Are o vechime de aproape 25 de ani în presa românească. Este jurnalist sportiv din 1996, debutând ca redactor la ziarul ZIUA. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A scris la rubirca de opinii și editoriale pentru Prosport, Adevărul, Evenimentul Zilei, IlfovSport, 100% Sport.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *