Opinie Daniel Nazare | Cum va fi tenisul românesc fără Horia Tecău?

Horia Tecău, vicecampion olimpic şi dublu câştigător de Grand Slam la dublu, şi-a anunţat încheierea carierei profesioniste la vârsta de 36 de ani.

Cariera e una extraordinară, dar spaima se instalează când ne gândim cine vine din spate.

Oare se zărește ceva?

Sigur nu. Marius Copil rămâne cel mai bun român la simplu, urcând opt locuri faţă de săptămâna trecută, ceea ce îl aduce acum pe locul 283. Horia Tecău era pe 19 la dublu,

Apoi la simplu locul 325 Filip Cristian Jianu, pe 469 Nicholas David Ionel, pe 557 Alexandru Jecan, pe 631 Nicolae Frunză, pe 647 Ştefan Paloşi, pe 658 Bogdan Ionuţ Apostol.

NUMĂRUL 58 (110) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! CARMEN TOCALĂ, DOAMNA BASCHETULUI ROMÂNESC: “FEDERAȚIA DE BASCHET NU TREBUIE SĂ MAI STEA CU MÂNA ÎNTINSĂ”

Cum stăm la bilanț

Bilanț catastrofal pentru țara care l-a dat pe primul număr unu mondial din istoria tenisului masculin, Ilie Năstase.

Constănţeanul Horia Tecău are titluri câştigate la Wimbledon în 2015 şi US Open în 2017, ambele alături de olandezul Jean-Julien Rojer, precum şi trofeul la Turneul Campionilor din 2015, tot alături de Rojer.

De asemenea a mai câştigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016, alături de Florin Mergea, precum şi un titlu la dublu mixt la Australian Open, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands.

Ultima evoluţie a lui Horia Tecău va fi sub culorile României, în meciul de Cupa Davis cu echipa statului Peru, programat pe 27 şi 28 noiembrie, la Cluj-Napoca.

Ar fi fost frumos cu o sală plină și multe aplauze, dar fără spectatori va fi dezolant și trist. Așa cum va fi tenisul masculin românesc de acum înainte.

Mulțumim Horia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *