România, victorie chinuită cu Israel în preliminariile CM 2023! La pauză a fost egal

Naţionala masculină de handbal a României a debutat cu o victorie în Grupa a 3-a din prima fază a preliminariilor Campionatului Mondial din 2023, 33-30 (18-18) cu Israelul, vineri seara, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Tricolorii şi-au asigurat practic calificarea în faza următoare, având în vedere că merg mai departe primele două din cele trei participante la turneul de la Cluj-Napoca.

România a obţinut o victorie muncită, după un meci foarte echilibrat, în care jucătorii antrenaţi de Xavi Pascual au ratat ocazii incredibile, au primit goluri foarte uşoare, unele chiar în superioritate, dar au şi profitat de alte momente de superioritate, marcând cu ambii portari, care au avut evoluţii apreciate.

România, victorie chinuită cu Israel în preliminariile CM 2023! La pauză a fost egal

Cel mai bun marcator al echipei României a fost Demis Grigoraş, cu 8 goluri, Alexandru Şimicu a înscris 5, Roland Thalmaier 6, Andrei Buzle 3, Gabriel Dumitriu 2, Adrian Rotaru 2, Gabriel Cumpănici 1, Cristian Ghiţă 1, Ionuţ Iancu (portar) 1, Ionuţ Nistor 1), Dan Vasile (portar) 1, Călin Căbuţ 1.

Iancu a apărat 8 şuturi, iar Dan Vasile a parat 6. Pentru israelieni au înscris Yoav Lumbroso 9 goluri, Daniel Sarfati 5, Yonatan Dayan 2, Daniel Mosindi 2, Or Refael Levi 2, Amit Yehiel Stelman 5, Daniel Shkalim 2, Lior Gurman 2. Portarul Oz Izhak a apărat 6 aruncări.

NUMĂRUL 59 (111) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! NAȚIONALA DE RUGBY, ASALT SPRE ELITA MONDIALĂ

Meciul a fost arbitrat de portughezii Ivan Cacador şi Eurico Nicolau, iar delegaţi EHF au fost grecul Stepan Partemian (joc) şi croatul Vladimir Sokol (arbitri).

La turneul trebuia să participe şi selecţionata Ciprului, dar aceasta a declarat forfait din cauza infectărilor cu Covid-19.

Ce meciuri se mai joacă la Cluj?

Sâmbătă va avea loc meciul Israel – Rep. Moldova (15:00), iar duminică se va juca partida România – Rep. Moldova (18:05). Primele două clasate se califică în faza următoare a preliminariilor.

Primele două clasate în grupa preliminară 3 se califică în prima fază play-off a CM2023. În total, opt echipe se vor califica în prima fază play-off, în care vor întâlni ultimele opt clasate la CE2022, în dublă manşă eliminatorie, cu partide programate între 14-20 martie.

NUMĂRUL 59 (111) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! NAȚIONALA DE RUGBY, ASALT SPRE ELITA MONDIALĂ

Câştigătoarele se vor califica în faza a doua play-off, în care se vor duela cu alte 10 formaţii provenite de la CE2022, partidele urmând să aibă loc între 11-17 aprilie. Calificarea la turneul final al CM2023 va fi obţinută de echipele câştigătoare în dubla manşă din faza a doua play-off.

La turneul final al Campionatului Mondial din 2023 sunt calificate direct doar gazdele competiţiei, Polonia şi Suedia, respectiv deţinătoarea titlului, Danemarca. Tot direct vor mai ajunge la turneul final finalistele Campionatului European din acest an, programat în ianuarie.

Deţinătoare a patru titluri mondiale (1961, 1964, 1970, 1974), naţionala României a participat ultima dată la un Campionat Mondial în 2011, când s-a clasat pe locul 19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *