Reunire în…nocturnă. Petrolul revine la pregătiri

Vacanța fotbalistică s-a încheiat astăzi pentru jucătorii de la Petrolul Ploiești.

Jucătorii Petrolului se reunesc în nocturnă, astăzi, de la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, la primul antrenament din acest an condus de Nicolae Constantin.

„Mișcările de trupe”  din această iarnă nu sunt numeroase la echipa condusă de Costel Lazăr. La capitolul despărțiri certe, fundașul dreapta Andrei Rus a semnat rezilierea încă de la finalul anului trecut, iar cea de atacantul Constantin Stoica se va oficializa la începutul săptămânii. Se poartă discuții pentru detașarea, sub formă de împrumut, a lui Saim Tudor, Antoniu Manolache și Mihai Nițescu, situația lor urmând să fie lămurită în perioada următoare. De la primul antrenament vor lipsi în mod cert, dar motivat, Sory Diarra, cel care se va întoarce miercuri din Mali, și portarul Nicolae Cebotari, acesta urmând să ajungă la Ploiești în cursul zilei de marți.

În ceea ce privește lista noutăților, fundașul stânga Mihai Velisar este extrem de aproape de o revenire în tricoul Petrolului. Jucătorul în vârstă de 23 de ani va fi transferat, definitiv, de la Gaz Metan Mediaș, fiind de așteptat ca ultimele detalii ale mutării să fie rezolvate în cursul zilei de azi. Nicolae Constantin va avea sub comandă și mai mulți tineri jucători de la echipele de juniori ale clubului, Sebastian Oprea, Iulian Duță, Juan Pătrașcu (toți de la „U19”), Mihnea Rădulescu, Albert Dima și Mario Ioniță (de la echipa „U17”) urmând să participe la antrenamentele echipei mari în prima parte a pregătirilor.

Au fost stabilite și primele jocuri de verificare din acest început de an. Seria testelor va începe pe 22 ianuarie, cu o întâlnire cu formația de eșalon județean Tricolorul Breaza, pentru ca pe 29 ianuarie să fie antamat un meci amical cu Unirea Slobozia. Pe lista posibililelor adversare din această iarnă se mai află Fotbal Club Brașov, Farul 2 Constanța și Politehnica Iași, întâlniri care vor depinde, însă, de decizia ce va fi luată în privința locului de desfășurare al cantonamentului, stabilit pentru intervalul 04-18 februarie. Dacă situația pandemică o va permite, atunci petroliștii ar putea merge în Antalya, lucrându-se în paralel și la un program de jocuri în Turcia. În caz contrar, pregătirile se vor desfășura, în totalitate, în țară.

Ziua reunirilor în Liga a II-a

Majoritatea formațiilor din eșalonul secund își reiau, astăzi, pregătirile în vederea noului sezon. Sunt șase săptămâni la dispoziție pentru tehnicienii care conduc divizionarele din Liga a II-a până la startul oficial din 26 februarie. Câteva dintre echipe vor parcurge cantonamente în străinătate, Turcia cu precădere, în timp ce altele se vor pregăti doar în țară. Întrecerea din Liga a II-a se reia pe 26 februarie cu runda a XVII-a, urmând ca mai apoi sezonul regulat să programeze ultimele două runde din sezonul regulat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *