Campionatul Mondial de baschet masculin în 2027 la București, tot mai aproape! Întâlnire la nivel înalt Andreas Zagklis cu premierul Nicolae Ciucă

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit marţi, 11 ianuarie, la Palatul Victoria, pe Secretarul General al Federaţiei Internaţionale de Baschet, Andreas Zagklis, aflat în vizită oficială la invitaţiei preşedintelui Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală.

Principalele subiecte aflate pe agenda întrevederii au făcut referire la organizarea de către România, în luna octombrie, a Campionatului Mondial de baschet 3×3 tineret, precum şi pregătirea şi organizarea Campionatului mondial de baschet masculin din anul 2027.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a transmis intenţia României de a se înscrie pe lista statelor care doresc să găzduiască, la Bucureşti, o grupă a Campionatului Mondial de Baschet Masculin din 2027.

Campionatul Mondial de baschet masculin în 2027 la București, tot mai aproape! Întâlnire la nivel înalt Andreas Zagklis cu premierul Nicolae Ciucă

„Apreciem, în mod deosebit, desemnarea României drept ţară organizatoare a Campionatului Mondial de baschet 3×3 tineret, din luna octombrie a acestui an. Am înţeles că acest joc de baschet de 3×3 a fost introdus anul trecut la ediţia Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi felicit Federaţia Română de Baschet pentru prezenţa la această premieră olimpică.

România îşi doreşte să devină partener activ în proiectele pe care FIBA le va demara în domeniul cercetării, medicinei sportive, comunicării, marketingului sau planificării. Este foarte important să putem beneficia de expertiza dumneavoastră în dezvoltarea acestui sport, atât în cadrul programelor, cât şi la nivel instituţional”, a precizat premierul Ciucă.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi s-au întâlnit marţi și cu Andreas Zagklis, secretarul general/CEO al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) şi cu Michel Filiau, consilier FIBA în relaţii externe, fiind discutată posibilitatea ca România să primească organizarea Cupei Mondiale FIBA din anul 2027, la seniori masculin.

Turneul final de baschet masculin la arena Arcul de Triumf?

„Principalele teme de discuţie dintre conducerea COSR şi reprezentantul FIBA, care deţine cea mai importantă funcţie executivă, au avut la bază rolul în dezvoltarea mondială şi importanţa pe care România o acordă baschetului 3×3, cea mai nouă disciplină olimpică.

S-a vorbit despre desemnarea României drept ţară co-organizatoare a Campionatului Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret. Evenimentul va avea loc la începutul lunii octombrie 2022 într-un oraş care urmează a fi confirmat (Bucureşti, Cluj, Iaşi).

De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a organiza la Bucureşti (Arena Arcul de Triumf) a Campionatului Mondial FIBA din anul 2027, la masculin, seniori, o premieră absolută pentru sportul românesc”, a anunţat, marţi COSR pe pagina oficială de Facebook.

NUMĂRUL 60 (112) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! FLORIN NIȚĂ, PORTAR DE 10, OM DE 10

Delegaţia forului mondial de baschet a fost condusă la Casa Olimpică de preşedinta Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, de secretarul general Dan Berceanu, de cei doi vicepreşedinţi, Alina Moanţă şi Mircea Cristescu, precum şi de alţi reprezentanţi ai conducerii forului român.

În 2022 baschetul românesc aniversează 90 de ani de când a devenit membru fondator al Federaţiei Internaţionale de Baschet alături de alte şapte ţări, Grecia, Italia, Argentina, Elveţia, Letonia, Portugalia şi Cehoslovacia. Ţinând cont de acestea, FIBA a programat o serie de vizite aniversare, România având onoarea să fie primul membru fondator care beneficiază de o vizită FIBA la nivel înalt.

Covaliu şi Boroi au primit o minge oficială de baschet 3×3 şi un tricou al căpitanului echipei României participantă la JO Tokyo 2020, Ancuţa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *