Opinie Daniel Nazare | Unde greșește FRF și unde are dreptate Laszlo Boloni

Opinie-Nazare_Web_901x600

Laszlo Boloni nu va accepta, în cele din urmă, să devină selecționerul primei reprezentative a României. Fostul internațional n-a ajuns la un acord în ceea ce privește durata contractului.

FRF oferă, de ani de zile, doar varianta de a te califica direct la un turneu final. Nu sacrifică nimic. Boloni e conștient că dacă nu califică din prima, o va face cu siguranță în a doua campanie.

De aici încep neînțelegerile. Un Contra, Rădoi sau un Mutu sau Edi Iordănescu acceptă imediat. E o șansă pe care o primești, poate, doar o dată în viață.

Opinie Daniel Nazare | Unde greșește FRF și unde are dreptate Laszlo Boloni

Pentru Laszlo Boloni e mai complicat. Nu-și permite să riște și are dreptate. Are o carte de vizită, o siguranță financiară și multă inteligență.

FRF acționează ca o multinațională. Îți faci treaba, iei bonusul. Nu, pleci acasă. E lupta pragmatismului contra răbdării de a crea o echipă competitivă.

NUMĂRUL 60 (112) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! FLORIN NIȚĂ, PORTAR DE 10, OM DE 10

Cartea de vizită este impresionantă: a antrenat-o pe Sporting Lisabona (2020-2022) și Standard Liege (2008-2010), cu ambele campion. Boloni a antrenat-o în perioada 2011-2012 pe PAOK Salonic. Fost selecţioner al naţionalei României (2000-2001), Boloni a mai pregătit echipe ca AS Nancy (1994-2000), Sporting Lisabona (2001-2003), Rennes (2003-2006), AS Monaco (2006), RC Lens (2011).

Și dacă ar prefera să se retragâ mâine din activitate, Boloni ar ieși mai bine decât dacă ar accepta un contract pe doi ani cu cei de la Casa Fotbalului.

Prea multe borne ca să accepte sfaturi de la Mihai Stoichiță și Răzvan Burleanu. Cu aceste performanțe, există doar un singur profesor și un singur om care poate decide ce e mai bine. Într-un cuvânt: Boloni.

———————————————————————————————————————————————————————-

 Daniel – Andrei Nazare (43 de ani) este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România. Este acum reporter special la Prosport.ro și senior-editor la Revista 100 % Sport. Are o vechime de aproape 25 de ani în presa românească. Este jurnalist sportiv din 1996, debutând ca redactor la ziarul ZIUA. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A scris la rubirca de opinii și editoriale pentru Prosport, Adevărul, Evenimentul Zilei, IlfovSport, 100% Sport.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *