Cornel Șfaițer, noul președinte al Consiliului Director la Poli Iași

Cornel Șfaițer este, oficial, noul conducător al echipei Politehnica Iași. Fostul manager al grupărilor FC Botoșani și Sepsi Sf. Gheorghe a fost prezentat oficial în funcția de președinte al Consiliului Director, în cadrul unei conferințe de presă la care au mai participat managerul Florin Briaur, vicepreședintele Dan Cojocaru, primarul Mihai Chirica și viceprimarul Daniel Juravle.
”Așa cum a spus și domnul primar, nu sunt Mesia, avem nevoie de toți, de aportul tuturor pentru a construi ceva împreună, pentru că acest oraș, Iașiul, merită mult mai mult în sport. Este o provocare pentru mine, sunt optimist că putem construi ceva frumos împreună aici. Am venit în rândul dumneavoastră pentru că am crezut că putem construi împreună. Întotdeauna am avut o afinitate pentru Iași și nu întâmplător am ales să vin la Poli Iași. Am amintiri plăcute din copilărie, veneam la toate meciurile cu tata. Îmi aduc aminte de fostele glorii ieșene, cunosc tot istoricul fotbalului ieșean. Nu mi-a fost ușor să accept, vă spun sincer, dar am calculat mult, m-am gândit bine. Sunt omul căruia îi place să construiască, la Botoșani am pornit din Liga a 4-a, a fost un stagiu și acum 20 de ani la Suceava, am reușit lucruri frumoase la Botoșani împreună cu aportul CL Botoșani și al suporterilor, lucru care îmi doresc să întâmple și la Iași. Avem nevoie de Consiliul Local în continuare, dar și de susținerea mediului privat, pentru că mixtul acesta bani publici – bani privați poate construi ceva frumos. Îmi place să construiesc, îmi place să pun accentul pe tineri și sunt convins că împreună putem construi, dar în liniște. Dacă vom construi cu pași mărunți, vom construi un proiect frumos”, a declarat Cornel Șfaițer, care a precizat că societatea lui se va implica și financiar la club: ”Eu nu iau nimic de la club, ci voi aduce. Când intru la stadion vin să aduc, nu să iau. Inclusiv societatea mea va încheia un contract de sponsorizare cu clubul, va fi prima”.

”Deja managerul și vicepreședintele au creionat un buget, nu ascund faptul că am aruncat și eu un ochi, pentru că am destulă expertiză. Rămâne să discutăm în perioada următoare care va fi bugetul. Eu ce pot să asigur că atâta timp cât voi fi eu la club banii vor fi destinați doar fotbalului. E foarte important să vină alături de noi și bani privați, cred că alături de noi pot veni oameni de bine, care să ajute clubul. Eu am văzut stadionul acesta arhiplin și la Liga a 3-a, de ce să nu fie din nou? Vom avea întâlniri cu persoane importante din mediul privat și să încercăm să strângem câte puțin de la mai mulți. Cert este că bugetele la Liga 2 au crescut, nu se mai poate promova cu 1,2 milioane de euro, cum era acum 7 ani. Tot timpul mi-a plăcut să avem obiective. Țelul nostru, al tuturor, este ca echipa să revină în Liga I. Și la Botoșani mi-am propus să promovăm și am promovat, la Sepsi am spus că vrem în play-off, am crezut asta și am reușit, asta ne dorim și la Iași. Vrem să promovăm în Liga I, în sezonul viitor. Toate echipele trebuie să facă asta, să producă și să vândă. Acesta va fi unul dintre obiectivele lui Poli în viitor. Deja s-a vândut un jucător, Onea. S-a vândut un fundaș la Rapid, un lucru bun. Dar ușor-ușor noi trebuie să vindem scump, când vom ajunge în Liga I”, a completat Șfaițer.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *