NUMĂRUL 61 (113) 100% SPORT ROMÂNIA ESTE PE PIAȚĂ! AMURGUL ZEILOR DIN SPORTUL ROMÂNESC

Numărul 61 al Revistei 100% Sport România, 113 dacă punem și IlfovSport, pentru că suntem aceeași echipă, din același proiect editorial, a apărut vineri, 11 februarie, și se găsește la chioșcurile de ziare Inmedio din București și din țară, dar și la distribuitorii de presă zonali. Revista poate fi găsită și în format pdf, pentru cei care au trecut deja la obișnuința cititului presei în mediul online.

Prin retragerea gimnaștilor Larisa Iordache (25 de ani) și Marian Drăgulescu (41), a spadasinei Ana Maria Popescu Brânză (37) și a jucătorului de tenis Horia Tecău (37), România a rămas fără patru dintre principalii săi sportivi, dintre cei nu foarte mulți care s-au remarcat pe plan mondial în ultimele două decenii. Și, ca aspect interesant, cu excepția celei dintâi, ceilalți trei s-au format ca sportivi în anii 90, adică atunci când încă exista mare preocupare și mult interes pentru sportul de performanță la noi.

Desigur că Larisa, Marian, Ana Maria și Horia vor continua să activeze în disciplinele în care s-au consacrat. Cel puțin Drăgulescu și-a anunțat deja implicarea în antrenorat. Și cu siguranță că toți patru vor juca un rol important și în promovarea sportului la noi, în viitor. Iar dacă ei vor reuși să-i convingă pe copii să vină la gimnastică, scrimă sau tenis, întrebarea este dacă și cluburile vor izbuti să-i păstreze acolo. Și mai ales să-i lanseze în marea performanță. Totul despre planurile celor 4, în noul număr 100% Sport.

CE MAI CITIM

TROFEE DISPĂRUTE. Cum a fost întrerupt un concurs din cauza războiului. Pole Vault Stars avea o tradiție de 14 ani, dar din cauza conflictului din Donețk, concursul a fost întrerupt și a dispărut.

OLTENIA. Mihai Roman a avut o problemă la inimă, ce a necesitat o intervenţie chirurgicală în Austria, la puțin timp după incidentul de la Euro 2020, în care a fost implicat danezul Christian Eriksen. Roman a plecat de la Craiova la Botoșani și a și reușit deja să marcheze.

BRAȘOV. Atacantul brașovean, Rareș Burnete, de doar 17 ani a debutat la prima echipă a lui Lecce în-tr-un meci din Cupa Italiei l La grupar-ea italiană mai sunt încă trei jucători români, Borbei, Pașcalău și Vulturar, care însă nu au apucat să debuteze la seniori.

DOBROGEA. Noul club înființat de autoritățile locale, CSM Constanța, va aduce împreună toate sporturile din orașul de la malul mării, cu excepția fotbalului, unde întreaga comunitate locală va susține echipa de tradiție, Farul Constanța.

MOLDOVA. Poli Iași a dat lovitura la în-ceputul acestui an. Nu prin aducerea vreunului jucător de top, ci prin cooptarea în staff-ul administrativ a unuia dintre cei mai curtați președinți din fotbalul românesc. Situată pe locul 12 în Liga a 2-a la sfârșitul anului trecut, gruparea din Copou a reușit poate cel mai important transfer al anului prin aducerea lui Cornel Șfaițer.

GOLURI DE PUS ÎN RAMĂ. O nouă rubrică își face loc de acum în paginile 100% Sport, iar caricaturistul Florin Blăgoi vă desenează goluri de pus în ramă.

DE VORBĂ CU EMIL GRĂDINESCU. Ani buni, Cristian Țopescu și-a dominat categoric colegii de breaslă, prin profesionalismul comentariilor sale. Se simțea însă nevoia de încă cineva pe măsura lui. Așa că tot am așteptat. Până a apărut Emil Grădinescu, un erudit al sportului, care a făcut școala pe bune, mereu bine informat și documentat, cu coloană vertebrală respectând principii sănătoase și de bun simț de la care nu abdică, pus și pe șagă atunci când se impune acest lucru și, nu în ultimul rând, având o voce foarte plăcută, prietenoasă.

MULTIMEDIA. În fiecare lună, Narcis Drejan vă spune la ce film să mergeți, ce cărți să citiți sau ce jocuri să vă distreze pe console sau PC. În noul număr, despre jocurile God of War pentru PC, Rainbow Six Extraction, dar și despre o carte superbă, BERNAL ȘI FIII CORDILIERILOR.

PORTRET. DE LA HAGI, LA CLUJ. După ce a fost la un pas să promoveze cu Turris Oltul Turnu Măgurele în Liga I, în sezonul 2019-2020, Florian Nichita Haită speră să aibă mai puține emoții în acest an, cu Universitatea Cluj.

BEST ELEVEN. Cea mai bună echipă în viziunea octogenarului Mircea Rădulescu, omul care a antrenat 4 echipe naționale.

Comments are closed.