Opinie Daniel Nazare | Imnul României, luat la mișto. Nu știe sau se face că nu știe ministrul Carol Novak?

Ministrul Mediului cântă Imnul Secuiesc, ministrul Sportului nu știe imnul României. Ceva nu e în regulă, ceva ne scapă, ceva miroase urât…

Jurnalistul Dan Bucura l-a invitat pe Eduard Novak la o emisiune TV, iar la un moment dat l-a rugat să cânte imnul României. Continuarea a șocat pe toată lumea.

Carol Novak a depus un jurământ, i s-a cântat imnul și la competiții sportive și la Palatul Cotroceni.

Opinie Daniel Nazare | Imnul României, luat la mișto. Nu știe sau se face că nu știe ministrul Carol Novak?

”Deșteaptă-te române” este imnul de stat al României din 1990, ales în urma revoluției. Versurile sunt scrise de Andrei Mureșanu, iar muzica îi aparține lui Anton Pann, ambii compunând piesa în 1848.

Recenta bâlbăială a acestuia vin în contextul în care Novak a avut o reacție referitoare la scandalul provocat de naționala României de hochei, ai cărei jucători au cântat imnul Ținutului Secuiesc după meciul cu Ungaria la Cupa Mondială.

Când totul i s-a părut normal. Dar avem o nedumerire.

Întrebarea care se pune are două tăișuri: n-a știut ori n-a vrut. Ultima variantă prinde contur, că altfel ar fi fost luat la rost de colegii săi.

În fiecare din cele două variante, e foarte grav. Din ce știu eu că să se pregătească pentru competiții ca sportiv a folosit banii veniți din România. Un pic de respect nu ar strica, dar mai ales e nevoie de altceva.

Foarte urgent: demisia!

———————————————————————————————————————————————————————-

 Daniel – Andrei Nazare (44 de ani) este realizator si co-realizator de emisiuni la Radio Sport Total FM, singurul post de profil din România. Este acum reporter special la Prosport.ro și senior-editor la Revista 100 % Sport. Are o vechime de aproape 25 de ani în presa românească. Este jurnalist sportiv din 1996, debutând ca redactor la ziarul ZIUA. Apoi a trecut la Sportul Românesc, Evenimentul Zilei, Prosport (şef departament Fotbal Intern), Adevarul (Şef secţie Sport şi, ulterior, Director Editorial Divizia WEB), Cancan (redactor-şef adjunct) si Click.ro (redactor-şef). A fost invitat permanent la posturile GSP TV, TV Sport, Telesport, Sport.ro si Digi Sport (emisiunea Digi Sport Special). A scris la rubirca de opinii și editoriale pentru Prosport, Adevărul, Evenimentul Zilei, IlfovSport, 100% Sport.

Achizitioneaza Revista 100% Sport Romania + Supliment Liga 1 – 9.99lei!

Share