Arsenal Tunari la un pas de o promovare istorica

Chiar daca pare o surpriza pentru unii specialisti, dubla victorie a Arsenalului de Tunari in fata CS Afumati este o normalitate.
Atunci cand investitiile sunt corecte dar mai ales coerente, rezultatele nu intarzie sa apara.
S-a investit in infrastructura, s-a creat un grup de calitate, iar rezultatul este unul firesc.
Cine nu crede aceste lucruri… sa faca o vizita scurta la baza sportiva din Tunari.

Returul dublei manse | Afumati – Tunari

Dupa victoria cu 3-2 in fata propriilor suporteri, “tunarii” veneau pe “comunalul” din Afumati sa-si vanda greu pielea in fata unei echipe mai titrate. De cealalta parte, afumatenii credeam intr-o victorie facila.
Sub aceste auspicii, trupa lui Marcel Abaluta a inceput in forta partida. Au fost 15 minute in care atat spectatorii cat si jucatorii lui Vasile Neagu(Afumati) au ramas surprinsi. Majoritatea se astepta la un meci inchis, urat pe alocuri.

Reusind sa scape nepatati din iuresul ofensiv, gazdele echilibreaza partida insa realizeaza ca au in fata un adversar cu tupeu, incomod la maxim.
Sarjele ofensive purtate in valuri de Ionica si Lele dau de gandit.
Neagu ramane ganditor cu mana la barbie. Mugurel Dedu tine cu greu echilibrul la mijlocul terenului…

Surpriza se contureaza | Arsenal inscrie

Toti cei prezenti credeau ca se va intra cu scor alb la pauza. Mai putin trioul ofensiv al oaspetilor – „Lele” – Ionica – „Ciubuc”.
Ionica impinge actiunea de atac, Alexandru Dane („Lele”) ramane singur cu portrul, suteaza, Irimiea respinge iar Mihai Vasile („Ciubuc”)  inscrie simplu.
Gestul sau, de dupa marcarea golului, spune multe: isi incruciseaza mainile la piept si priveste in zare, poate spre Liga secunda…
„Lele” alearga spre tribune si face un salut militaresc iar Ionica se bucura cu echipa si merg impreuna catre suporterii coplesiti de explozia bucuriei.

Neagu face doar doua schimbari din cinci…

Al doilea mitan incepe cu aceleasi garnituri. Si aceeasi partitura. Joc incrancenat intre cele doua linii de aparare, sarje laterale, mingi in adancime si aceeasi vesnica schema la cornerele gazdelor, centrare la coltul scurt cu deviere pe spate la ce-o iesi.
Vasile Neagu schimba primul – Dedu si David parasesc terenul, in locul lor intra Ciucur si Cocos. Singurele schimbari de altfel. Pe acest subiect opinau cativa suporteri. De ce doar doua schimbari?…
Schimbarea lui Dedu nu este benefica. Este efectuata fortuit.  Titratul jucator al gazdelor isi forteaza genunchiul de multa vreme jucand cu infiltratii…

Bara lui Ontel, prea putin…

Sperantele se reaprind pentru Afumati. Cristi Ontel, atacant cu pretentii dar fara evolutii stralucite in dubla mansa cu Tunariul, reuseste o executie interesanta la mijlocul reprizei secunde. Mingea merge in bara transversala, creaza panica in careu, dar fundasii Arsenalului reusesc sa respinga.

Uvertura la final

Fazele se success cu repeziciune de la o poarta la alta. Tensiunea creste. Gazdele incearca s-o scoata la capat. Presiunea din tribune se face simtita din ce in ce mai mult.
Tunariul rezista…
Ba mai mult, presteaza un joc frumos, bine pus la punct de o uvertura tactica decenta, chiar ambitioasa.
Nu sunt trimise mingi peste garduri, nu se trage de timp grotesc. Se joaca fotbal…

Spre finalul partidei afumatenii constientizeaza ca sunt inferiori si timpul nu curge in favoarea lor. Psihicul nu ii mai ajuta…
“Tunarii” zburda alimentati de nebunia victoriei. Sunt aproape sa faca un pas istoric. Sunt aproape de o promovare istorica!

„Lele” rateaza, din nou singur cu portarul, iar Mihai Marian fulgera tabela in ultimul minut al prelungirilor reusind sa pecetluiasca o victorie fantastica.

Lucian Rusandru fluiera finalul partidei…
Cativa jucatori ai Afumatiului cad secerati pe teren sub presiunea infrangerii. Spectatorii gazdelor se uita dezamagiti catre jucatori, catre conducatori, apoi in gol…
De cealalta parte a terenului nebunia frumoasa si-a gasit locul. Fotbalisti si antrenori, conducatori si sustinatori frenetici, canta intr-un glas bucuria victoriei.
Galeria Tunariului tine cont de sfatul crainicului si decide ca cele 10 minute de asteptare pentru parasirea terenului sa le foloseasca la maxim! Si se bucura! Canta! Exulta de fericire pentru un moment unic in istoria unei inimoase comunitati din Ilfov!
“Tunarii!!! Tunarii!!! Tunarii!!!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *