Opinie Ionuț Coman | Primăria Capitalei a pierdut titlul în fața Ministerului Transporturilor

Patronul clubului a analizat performanța conducerii manageriale și a decis să demită managerul general din cauza gestionării defectuoase a finanțelor clubului și a performanțelor înregistrate în ultimul sezon. Așa ar suna o știre normală într-o țară normală. În România, traducerea este mai simplă. Primarul Capitalei a prins-o pe Gabriela Szabo în dificultate și a plătit o poliță cu miros politic. În plus, l-a supărat faptul că echipa de handbal de pe moșia sa a pierdut în fața celei de la Ministerul Transporturilor.

Opinie Ionuț Coman | Primăria Capitalei a pierdut titlul în fața Ministerului Transporturilor

Știrea că Gabriela Szabo a fost demisă de la conducerea CSM București nu este o surpriză. Că doar avea altă culoare politică decât primarul Nicușor Dan. Și fosta mare campioană nu se remarcase printr-un management senzațional. De fapt, i se trage și de la lupta pentru putere din club. Mai exact de la echipa de handbal.

Acum vreo 2 zile un consilier general urla să fie demis antrenorul Adi Vasile. “Gașca” cealaltă din Consiliul General al Bucureștilor a reacționat rapid. A dat-o afară pe Gabi Szabo. Că așa se face managementul sportiv în România. Și mai jenant, performanța unei campioane olimpice este judecată de niște consilieri generali. Despre care știm cum au ajuns acolo. Pe ce criteriu? Că ei dau banul. Sigur, din buzunarul altora, al bucureștenilor.

Un club fără viitor

De fapt, pare doar o morișcă la cârma bugetului. Pentru că numele vehiculate ca posibili succesori sunt tot din aceeași lume ciudată și închisă. Oameni care nu au niciun fel de experiență managerială. Care vor sta tot cu mâna întinsă la bănuții veniți de la primărie. Nu parteneriate cu sponsori de top sau cu vreun fond de investiții de peste hotare. De ce? Pentru că asta ar însemna muncă, marketing, performanță. Iar aici este vorba doar despre bani.

Citește Revista 100% Sport România cu doar… 4.99 lei!!!

De la înființare, la CSM București s-a mers în pierdere. Financiar vorbind. Pe drum s-au pierdut secții întregi care făcuseră performanță. S-au tăiat salariile la antrenorii de pe la juniori. S-a mutat totul către echipa feminină de handbal. Și, în ciuda unor transferuri spectaculoase, s-a dus și aici totul de râpă.

Dar vorbim despre un club fără identitate. Fără prea mulți suporteri. Fără mari proiecte la nivel juvenil. Un club care probabil va muri când se va constitui o majoritate fără preferențe sportive în Consiliul General. Un club fără viitor.

Celelalte “bugetare”

Și mai trist este că toată furtuna a venit după pierderea titlului la handbal. Unde alte “bugetare” au fost mai bune. Cele de la Rapid, club susținut de Ministerul Transporturilor. Și acolo încep să curgă milioanele. Pentru că se apropie sărbătoarea centenarului. Nume mari din străinătate pe lista transferurilor. Buget pentru Liga Campionilor.

Dar oare cât va dura bunăstarea și la Rapid? Nu prea mult, ținând cont că se anunță o criză economică dureroasă. Ministerul se va lupta să păstreze ștacheta sus. Probabil până la următoarele alegeri. Pe urmă, probabil că vom vorbi din nou despre Rapid în liga secundă.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *