SuperSocial | Emoții mari în Conference League

După ce FCSB a făcut un pas important către calificare, celelalte trei reprezentante ale României intră joi seară în scenă în turul al treilea al Europa Conference League. Teoretic, toate trei sunt în cărți pentru a trece în următoarea rundă, însă rezultatele din ultima perioadă ridică mari semne de întrebare.

Eliminată din Liga Campionilor încă din turul preliminar de micuța Pyunik Erevan și chinuită apoi de anonimii andorezi de la Inter Escaldes, CFR Cluj tremură. O va înfrunta pe campioana Belarusului, FK Șahtior Soligorsk. O echipă cu un nivel mai ridicat decât precedentele adversare. Și care se află în plin campionat, ocupând primul loc la finalul turului. Așa că se anunță un meci greu pentru clujeni. Singurul avantaj? Se joacă pe teren neutru, în Turcia.

Urmărește recomandările 100% Sport în Supersocial!

Fără victorie în Superligă după trei etape, Universitatea Craiova își poate salva startul de sezon în Europa. Moralul s-a mai întărit după calificarea lejeră din turul anterior, dar Laszlo Balint are emoții pentru scaunul de antrenor. Adversarul nu pare unul facil, Zorya Luhansk. Totuși, meciul din această seară se va juca în Polonia, iar ucrainienii nu au mai disputat un meci oficial de o jumătate de an. Plus că au pierdut câțiva jucători, care au plecat după ce a început războiul în Ucraina.

Cea mai dificilă misiune o are, fără îndoială, Sepsi Sfântu Gheorghe. În fața covăsnenilor va fi actualul lider din Suedia, Djurgarden. Elevii lui Cristiano Bergodi au nevoie de un succes clar pe teren propriu, pentru a avea șanse în retur. Dacă nu, riscă să o pățească mai rău decât în runda precedentă, la Ljubljana.

Share