Maratonista kenyană Mary Keitany este ambasadorul Brașov Running Festival

Organizatorii Brașov Running Festival au anunțat că Mary Keitany este ambasadorul întrecerii care se va desfășura în 24 și 25 septembrie. Sportiva din Kenya este deținătoare a recordului mondial la maraton, ea terminând ediția din 2017 a Maratonului de la Londra în 2h 17:01.

Într-un comunicat de presă s-a precizat: „Mai sunt mai puțin de două luni până când se va da startul Brașov Running Festival, prima competiție certificată World Elite Label din România și din sud-estul Europei! Organizatorii competiției sunt onorați să o numească pe Mary Keitany ambasadorul acestei competiții de elită. Faptul că deținătoarea recordului mondial la cursele feminine de maraton va fi imaginea și sufletul competiției de la Brașov, subliniază importanța cursei unde vor participa atleți din elita mondială!”.

Atleta din Kenya și-a anunțat retragerea din activitatea competițională în 22 septembrie 2021 din cauza unei accidentări la spate. Keitany a câștigat de patru ori Maratonul de la New York și de trei ori Maratonul de la Londra, deținând, în același timp, titlul mondial la semimaraton. Ambasador al primei curse certificate World Elite Label din România, aceasta a mărturisit: „Sunt onorată să fiu ambasador al Brașov Running Festival 10K! Sunt încântată să fac parte din organizarea unui eveniment de înaltă clasă, la aproape un an după ce mi-am încheiat cariera de alergător de elită”, a declarat Mary Keitany, atleta care a câștigat în anul 2017 Maratonul de la Londra, cu 2h 17:01, actualul record mondial feminin la maraton.

„O legendă sportivă se va întâlni cu următoarea generație de alergători pe șosea! 10k va fi o cursă de excepție, cu un traseu foarte competitiv și mă bucur că Mary va fi alături de noi pentru a asista la ceea ce elitele momentului vor demonstra pe acest circuit! Este indiscutabil cel mai valoros atlet care a participat vreodată la un eveniment în România”

Daniel Santa, fondator și director de competiție al Brașov Running Festival

Organizatorii cursei de 10Km de la Brașov vor anunța oficial, în a doua jumătate a lunii august, numele atleților de elită ce vor fi prezenți la start. Cursa de 10K din cadrul Brașov Running Festival face parte din elita curselor de alergare certificate Elite World Label, alături de doar alte 23 de competiții de pe continent! Este singura competiție din România care a primit certificarea Elite World Label și este unica de acest fel din zona de Sud-Est a Europei.

Brasov Running Festival este un eveniment de două zile care va cuprinde o varietate de curse pe șosea, de la cele dedicate copiilor și juniorilor cu lungimi de 800 m, 1.200 m și 3 km, la cursele de amatori de 5K și 10K și cea mai spectaculoasă probă a evenimentului, cursa de 10K dedicată elitelor din top 30 mondial. Aceasta se va desfășura duminică, 25 septembrie.

Festivalul va cuprinde și workshop-uri pe teme conexe alergării, de la nutriție la recuperare medicală, expoziții, evenimente caritabile precum și alte momente inedite.

Înscrierile sunt deschise pe site-ul competiției brasovrun.ro, pentru sportivii amatori și copii care pot alege între cursele de: 5K și 10K pentru adulți, respectiv 800 m, 1.200 m și 3 km pentru copii și juniori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *